Японски актьор в каста на Спилбърг за "Ready Player One"

07.06.2016 г.
Японски актьор в каста на Спилбърг за 25-годишният японски певец и актьор Уин Морисаки влезе в каста на фантастичния екшън-трилър на Стивън Спилбърг "Ready Player One" (Warner Bros. и Village Roadshow), който ще излезе на екран след две години - на 30 март 2018 г., включително и в България чрез Александра Филмс.

В актьорския състав вече са привлечени Тай Шеридан ("Х-Мен: Апокалипсис"), Оливия Кук ("Аз, Ърл и умиращото момиче"), Саймън Пег ("Мисията невъзможна: Престъпна нация", "Междузвездни войни: Силата се пробужда", "Стар Трек: Отвъд"), Бен Менделсон ("Изход: Богове и Царе", "Бавен Запад", "Rogue One: История от Междузвездни войни"), Ти Джей Милър ("Дедпул") и Марк Райлънс ("Мостът на шпионите", "Големият дружелюбен великан"). След продължителни кастинги, Морисаки ще влезе в образа на Дайто от историята за тийнейджъри, търсещи богатство в един футуристичен виртуален свят. Когато умира създателят на популярна система за видеоигра, организиран е виртуален конкурс за неговите милиарди - а участниците убиват, за да спечелят.

Главният герой е бездомният Уейд Уотс (Тай Шеридан), който се спасява от делничната сивота чрез логване онлайн в мултиплейър-играта "Оазисът". Милиардерът, основател на играта умира, но е предложил на играчите да спечелят за награда неговото богатство, като търсят великденско яйце в Оазиса. Уотс се включва, но 5 години по-късно се изправя срещу корпоративни играчи, готови на всичко, за да вземат парите - едновременно в реалния свят и в Оазиса.

Виртуалната вселена "Оазис" е изградена в едноименния роман от 2011 година на американския писател Ърнест Клайн. Снимките на филма, вкл. в 3D, се очаква да започнат по-късно този месец, оператор - разбира се - е Януш Камински, носител на 2 Оскара и 4 номинации. Продуцира самият Спилбърг (чрез своята "Amblin Entertainment") заедно с още трима продуценти. Сценарият е написан от самия автор на романа заедно със Зак Пен (разработил сюжетите на "Отмъстителите", "Невероятният Хълк", "Х-Мен: Последният сблъсък") и с носителя на награда за режисьорски дебют от наградите Готъм 2002 г. Ерик Йизън.

Музиката е на 84-годишния композитор Джон Уилямс, носител на 5 Оскара и 31 номинации за Оскар, 7 награди от Британската академия, 12 "Грами" и други.
Copyright © 2024 Dir.bg.