Стефан Командарев започва снимки на нов филм

22.06.2016 г.
Стефан Командарев започва снимки на нов филмСнимките на новия филм на Стефан Командарев с работно заглавие „Съвместимост“ ще стартират през ноември тази година. Режисьорът на лентите „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и „Съдилището“ се отправя към създаването на нова история с житейски избори и непредвидени ситуации – такива, каквито животът ни предлага, за да изпитаме най-вече самите себе си.

Филмът ще бъде заснет изцяло в нощна София. В рамките на 24 часа, в 6 софийски таксита се случват 6 истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност.

Една от големите новини за продукцията е присъединяването на Германия, която ще се включи в работния процес. Сложните сцени и техники на снимане ще изискват сериозна подготовка както за екипа, така и за актьорите, които ще се окажат по-рано от обичайно на снимачната площадка.

“Трябва да се оправим в рамките на доста малък бюджет, но знаем как това да не се отрази на качеството на филма. Голяма част от епизодите ще бъдат заснети в едни кадър, което е амбициозно и трудно, но ще засили чувството за реализъм. Това е предизвикателство за актьорите, които едновременно ще играят и шофират коли из нощна София. Вече сме осигурили малка, но важна подкрепа от Германия – оттам ще дойде снимачната техника и ще бъде осъществена част от постпродукцията на филма”, разказва Стефан Командарев.

Нискобюджетният „Съвместимост“ е базиран на реални случки и персонажи, както и на един разказ от Антон Павлович Чехов. Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев. Режисьорът, заедно с оператора Веселин Христов и художника Мария Койчева, приключва своите нощни разходки из София, за да избере най-подходящите места за снимки.
Copyright © 2024 Dir.bg.