ДиКаприо ще снима ”Робин Худ” в Дубровник

16.07.2016 г.
ДиКаприо ще снима ”Робин Худ” в ДубровникПрез януари и февруари следващата година в хърватския град Дубровник ще се снима филмът на Lionsgate "Робин Худ: Началото" ("Robin Hood: Origins"), чийто изпълнителен продуцент е Леонардо ДиКаприо през своята фирма "Appian Way Productions". В сценографията на филма, Дубровник ще бъде старият английски град Нотингам.

За снимките ще пристигнат няколко носителя на "Оскар" - включително Джейми Фокс, на когото през януари бе възложена ролята на Малкия Джон. Според чуждестранни медии, ролята на Робин Худ ще изпълнява Тарън Еджъртън ("Kingsman: Тайните служби" и продължението му "Kingsman: Златният кръг"), а ролята на Мариан - Ив Хюсън (дъщерята на вокала на "U2" Боно Вокс). Режисьор на филма ще бъде досегашният телевизионер, английският режисьор Ото Батхърст (на снимката), популярен с налагането на характерен модерен тон в британския гангстерски сериал "Peaky Blinders" на BBC с участието на Килиън Мърфи, продължен за пети сезон през 2018 г. и чието действие се развива през 1919 г. в Бирмингам.

Ангажиментът на Батхърст с Lionsgate бе оповестен още преди година - през юни 2015, когато той прие да работи по сценария на друг англичанин, живеещ обаче в Лос Анджелес - Джоби Харолд. Харолд е автор и на сценария за „Крал Артур” (с последно засега заглавие "King Arthur: Legend of the Sword") на Гай Ричи, който бе отложен за края на март 2017 г. Освен сценарист, Харолд ще бъде и продуцент на "Робин Худ: Началото" заедно със съпругата си Тори Тънел през семейната им продуцентска къща "Safehouse Pictures".

Дубровник е използван за декор на няколко големи телевизионни и филмови проекта, най-известните от които са сериалът "Game of Thrones" и "Междузвездни войни: Епизод VIII", чиито снимки започнаха през февруари т.г.

Предполага се, че бюджетът на "Робин Худ: Началото" ще бъде няколко десетки милиона долара. За сравнение, за производството на "Робин Худ" на Ридли Скот от 2010 г. (с Ръсел Кроу) бяха похарчени $200 милиона, донесли $300 млн приходи, а за "Робин Худ: Принцът на разбойниците" от 1991 г. (с Кевин Костнър) - $40 млн, донесли $390 млн.
Историята на новия филм се оприличава на "Черният рицар": Робин Худ се завръща от битки в кръстоносен поход и вижда, че гората Шеруд край Нотингам е станала символ на корупция и зло. Худ събира банда от разбойници и взима нещата в свои ръце...
Copyright © 2024 Dir.bg.