„Волният народец“ на Тери Пратчет на голям екран

22. 07. 2016 г.
„Волният народец“ на Тери Пратчет на голям екранКомпанията на Джим Хенсън се е захванала с пренасянето на голям екран на романа от Тери Пратчет „Волният народец“ заедно с Риана Пратчет – дъщерята на писателя. Книгата е публикувана през 2003 г. и е втората новела от поредицата „Светът на диска“.

Ще ви предложим нейната анотация на ИК "Вузев", за да се опитате да си представите за какво ще става дума в този филм:

"Беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле).
Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност "Болести по овцете") и...
Кривунци! Ами назе, бе, главо улава!
...о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от страната на феите за пиянство и размирици..."

Сценарият ще бъде написан от Риана Пратчет, известна досега със своите видеоигри; тя е и един от директорите на продуцентска къща "Narrativia".

Брайън Хенсън, в качеството си на главен изпълнителен директор на "The Jim Henson Company", ще бъде продуцент на филма. Ангажиментите на изпълнителни продуценти се поемат от колегата му Винс Рейза, както и от трима от "Narrativia" - Риана Пратчет, Роб Уилкинс и Род Браун.

Риана Пратчет: "През целия си живот съм обичала работата на "The Jim Henson Company" и за мен е висока чест да съм част от екипа, който ще пренесе "The Wee Free Men" на голям екран". Тя добавя, че като семейна компания отдава голямо значение на наследените от нея права. Баща й почина през март миналата година.

Покойният Джим Хенсън пък стана световно известен със своя куклен сериал - политическо вариете "Мъпет Шоу" (1976 - 1981 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.