Кирстен Дънст с амбицията да бъде режисьорка

22. 07. 2016 г.
Кирстен Дънст с амбицията да бъде режисьоркаКирстен Дънст е решила да дебютира в киното и като режисьор и за амбициозната цел е избрала да екранизира романа на Силвия Плат „Стъкленият похлупак“ (“The Bell Jar”), който до момента се е появил на киноекраните само в една версия от 1979 г. насам. Дънст вече е подписала договор и с изпълнителката на главната роля Дакота Фанинг.

Естър Грийнуд печели щедра стипендия, за да учи в престижен университет, и пристига в Ню Йорк, за да започне стаж като редактор в популярно списание – удивителна възможност, която е заслужила с труда и таланта си. Тя трябва да е обект на завист на милиони момичета от цяла Америка, обградена от писатели и поети, гост на партита, фотосесии и модни ревюта. Трябва да изживява най-славните мигове в живота си…

Вместо това идилията се превръща в кошмар. Естър бавно пропада в мрака на депресията. В онези времена това опасно състояние се приема за слаба воля и се лекува с електрошок, а никой не приема насериозно една млада жена. Амбицията й, мечтите й я притискат все повече – като стъклен похлупак, а опитът й да намери себе си сред хаоса от очаквания – и чужди, и собствени – се превръща в отчаян зов за помощ.

Романът на Плат е публикуван в годината на самоубийството й – 1963 г., и е шокиращо автобиографичен.
Copyright © 2024 Dir.bg.