Приключи "Комик-Кон" 2016

25.07.2016 г.
Приключи 4-дневният фестивал за комиксово изкуство "Комик-Кон" в Сан Диего бе закрит късно снощи, съобщава БНТ. През изминалата седмица градът беше превзет от десетки хиляди фенове на попкултурата, костюмирани като своите любими измислени персонажи, и стана домакин на множество масови празнични прояви.

Супергерои, извънземни същества и митични персонажи изпълниха специалния панаирен център през изминалите четири дни. Събитието е ежегодна традиция за феновете на комиксите, фентъзито, научната фантастика и виртуалната култура, установена още през 1970 година. Участниците в събранията и експертите много пъти са говорили за чувството за обединение и общност сред хората, които посещават проявите от програмата.

"Комик-кон" е удобен повод за филмовите студия да анонсират своите следващи проекти и да честват различни празнични поводи. Вчера 75 години навърши един от най-известните женски персонажи в историята на комиксите - Жената-чудо, която ще се сдобие с първата си пълнометражна филмова адаптация през 2017 година. Главната роля ще се изпълнява от израелската актриса Гал Гадот - удачен избор, тъй като самата героиня не е американка.

50-годишнина чества легендарната научнофантастична поредица "Стар Трек", която продължава да бъде актуална по киносалоните и телевизионните екрани. Режисьорът Гай Ричи пък представи първите кадри от нетрадиционната си адаптация на историята за крал Артур ("King Arthur: Legend of The Sword").

Върлите конкуренти "Марвъл" и "Ди Си Комикс" също не пропуснаха да развълнуват многобройните си фенове с новини за предстоящи свои проекти с участието на прочути персонажи като Железния човек, Супермен и Батман. Дори Оливър Стоун не пропусна момента да намери нова публика за своя "Сноудън", макар биографичната лента да е напълно извън контекста на комиксите.

Бяха представени и много специално направени за "Комик-Кон" трейлъри за различни очаквани заглавия, като "Лигата на справедливостта", "Доктор Стрейндж", "LEGO филмът: Батман", "Фантастични животни и къде да ги намерим", "Kong: Skull Island" и така нататък.

* * * * * * *

Нови кадри от очаквания с огромен интерес тази есен „Доктор Стрейндж“ бяха показани първо на феновете, посетили световноизвестното изложение. Вторият трейлър показва зрелищни сцени, пропити с много магия и мистика, но и типичния за Марвъл хумор.

Вижте трейлъра (с български субтитри).

Мистичният екшън с участието на Бенедикт Къмбърбач, Чиуетел Еджиофор, Мадс Микелсен и Тилда Суинтън е следващият филм от третия етап на Киновселената на Марвъл, чиято цел е – в рамките на 4 години и 9 филма – да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимците на феновете. „Доктор Стрейндж“ продължава линията на епични киноприключения, сред които поредиците за Железният човек, Тор, Капитан Америка, Отмъстителите, Пазители на галактиката. Продуцент на филма е, разбира се, Кевин Файги, а режисурата е поверена на Скот Дериксън.

* * * * * * *

На Comic-Con станаха ясни и любопитни факти около други герои и филми от Вселената на Марвъл. Бри Ларсън ("Оскар" за "Стая") влиза в ролята на Капитан Марвъл, Хълк се присъединява към Тор в следващия филм за могъщия бог, Кърт Ръсел влиза в ролята на бащата на Звездният повелител в „Пазители на Галактиката 2“, а Лупита Нионг'о ще видим с интересна роля в „Черната пантера“.

Вижте кадри от презентацията на Марвъл:












Кевин Файги:
Copyright © 2024 Dir.bg.