И Бри Ларсън ще дебютира в режисурата

09.08.2016 г.
И Бри Ларсън ще дебютира в режисурата26-годишната американска актриса с артистичен псевдоним Бри Ларсън, която развиваше и музикална кариера като тийнейджърка, се захваща да развие талантите си и зад камерата - като режисьор на комедията "Unicorn Store" ("Магазин за еднорози"). Изданията The Hollywood Reporter и IndieWire очакват, че тя ще играе във филма и ще го продуцира.

Само месеци, след като получи първия си Оскар и Златен глобус за изпълнението си в "Стая", тя бе ангажирана за главната роля на Капитан Марвъл в очаквания за 2019 г. едноименен блокбъстър на Marvel Studios и Walt Disney, а междувременно - през месец март - успя и да се сгоди за рок певеца и китарист Алекс Грийнуолд.

Сценарият на "Unicorn Store" е на телевизионната сценаристка Саманта Макинтайър - жена на име Кит се връща в родната си къща, за да живее с родителите си, където получава мистериозна покана за новооткриващ се магазин, където "да тества идеите си за това, какво наистина означава да пораснеш".

Проектът първоначално е замислен за австралийската актриса Ребъл Уилсън и режисьора Мигел Артета, но разминаване в разписанията го провалят. Двама продуценти - Дейвид Бърнад и Рубен Флайшър - продължават да търсят реализацията му и правят контакт с Ларсън още преди тя да спечели Оскара си.

Макар "Unicorn Store" да е първи пълнометражен филм за нея, режисьорският стол не й е непознат. Актрисата ко-режисира и е ко-сценарист на късометражния "Ръката" (The Arm"), който взима специалната награда на журито в Сънданс през 2012 г.

Пълно финансиране на проекта е осигурено от "Hercules Film Fund", а с производството ще се заеме продуцентската къща "Rhea Films" с цел филмът да е готов догодина.

Освен с "Капитан Марвъл", Бри Ларсън е ангажирана в различни етапи на продукцията на "Kong: Skull Island" (2017), френско-британския екшън "Free Fire" (2016) с Килиън Мърфи и в драмата "Стъкленият замък" (2017) на Lionsgate, в която участват още Наоми Уотс и Уди Харелсън.
Copyright © 2024 Dir.bg.