Светът на модата в Испания описан от съпругата на Педро дел Санто

13.09.2016 г.
Светът на модата в Испания описан от съпругата на Педро дел СантоТози петък е българската премиера на режисьорския дебют на световноизвестния моден фотограф Педро дел Санто - "Мацки параноички". В своите режисьорски бележки той пише:

"Всяка страница, която се превръща в раздел от живота - както го прави един моден фотограф, вдъхновява „Chicas paranoicas”. Филмът е визия на жена ми, която е талантлив сценарист. Всеки деликатен детайл във филмовите сцени намеква за нейното творческо докосване.

Много хора са ме питали защо героите са толкова изнервени и толкова уязвими. Жена ми наподобява класиците и изобразява героите в тяхната най-чиста форма. С нейните сторибордове тя рисува портрети на актьорите, за да представи филм, който да накара света да го забележи. Нищо по-малко от това!

Бяхме силно поласкани от топлото посрещане на "Paranoid Girls" в Холивуд. Моята гледна точка, всеки ъгъл на камерата, всяка снимка и дубъл са все още толкова живи в спомените ми... Сега всички могат да преживеят света на модата в Испания и в нашия малък дом."

Повече за филма:
Педро дел Санто представя уязвимата,  хумористична страна на модата. Това е първият испански филм от този род, показващ наситеното с мистерии пътуване на три манекенки през напрежението на съблазните. В комедията ще видим и романтиката, амбицията и мощта, подтиквани от модата. Хладнокръвното експериментиране с наркотици, сексът и предателствата докарват трите мацки  до ръба, но те оцеляват благодарение на тяхното задружно приемане на реалността и заблестяват ярко за модна агенция „Нуева Мода“ в тъмните сенки на Мадрид.

В историята на сценаристката Елена Монтесинос срещаме Ана, Паула и Вероника - три темпераментни млади жени, които мечтаят да станат супермодели. Още преди да стартират кариерата си, мацките са изправени пред проблем с фотографа на агенцията, Мигел. Вероника бързо се влюбва в него, а той пък я вкарва в капана на мрежата си от пристрастяване към кокаина. През това време Паула и Ана хлътват по Андрес, красив млад студент по медицина. Трите жени буквално се провалят на сцената и се борят с управителката на „Нуева Мода“ - Диана (в ролята - Барбара де Лема), балансирайки между невъзможната романтика и мечтите за кариера.

Докато поразително красивата Вероника се отървава от хватката на Диана, шефът на „Нуева Мода“ Сезар (Иносенсио Ариас) блокира планираното преместване на Диана в Барселона. Ана, която е и съквартирантка на Паула, й отнема Андрес и започва да излиза с него, без Паула да знае. Мигел убеждава Сезар да го уреди с нова работа като фотограф в Барселона, далече от зоркото око на Диана. Паула избухва, когато открива, че Ана очаква бебе от Андрес, а Вероника разчита на Паула, за да се възстанови след Мигел. Диана се бори за връщането на Вероника в „Нуева Мода“, изправяйки се срещу Мигел в последен опит, който изведнъж пропада. Неочаквано Вероника и Мигел се превръщат в знаменитости и Паула прощава на Aнa за близостта й с Андрес в прочувствена среща на модна фотосесия с Мигел на хоризонта на Мадрид...

За Педро дел Санто (режисьор и продуцент):

Той е основател на „Ел Гато Перса Филмс”, чийто късометражен филм печели дебютна първа награда за най-добър късометражен филм на  Международния филмов фестивал за късометражни филми в Калифорния  и Почетната награда на журито на МФФ за късометражни филми в Ню Делхи. Дел Санто  печели Наградата на публиката за редактиран формат на Фестивала за късометражно арт кино в Лос Анджелис. Той е президент и главен изпълнителен директор на Адвокатското дружество за патенти и търговски марки Офисина Гарсия Кабреризо.

Европейски адвокат, патентен представител, регистриран в Европейската патентна служба, Европейски адвокат по Търговските марки в СХВП (Служба за хармонизация на вътрешния пазар) и почетен професор на ОМИ (Общество за международни изследвания). Делв Санто е президент на фондация Гарсия-Кабрерисо - първата испанската фондация, награждаваща испански изобретения в продължение на 40 години. Педро дел Санто е официалният испански делегат на Салона за международни изобретения в Женева.

За Елена Монтесинос (сценарист):

Тя започва завършва образованието си в училището за изкуства Ескуела де Сине Септима. Написала е „Половината ми живот и лудото ми сърце” като продължение на обучението си, създава оригиналния късометражен филм „Шизофрения”, спечелил наградата за най-добър разказ в  късометражното кино на Международния фестивал за късометражно кино в Лос Анджелис. Заедно с Педро дел Санто, създава „Мацки параноички” от началото до края със своята гледна точка за оригинална драматична творба, която да преобрази възприятието за испанската мода.

За Хавиер дел Санто (композитор)
Той е един от най-гъвкавите испански композитори и мулти-инструменталисти. Известен е с дълбоката, поетична оригинална музика и запомнящи се изпълнения и албуми като „Представи си”, издаден през 2014 г. Неговата поезия е издадена в списанието „Ел Екстрамунди Чела” на Нобеловия лауреат Камило Хосе. Въпреки че кариерата му първоначално започва като адвокат, концертите му са признати от „Юнивърсал Мюзик Груп”. В "Мацки параноички", Хавиер дел Санто рисува ярък портрет за зрителите с над 20 оригинални джаз, съвременни и традиционни испански песни.

За продуцентската компания:
„Ел Гато Перса Филмс” е испанска независима компания с фокус върху регионални продукции, както и международни копродукции. Възможностите на компанията включват творческо развитие, музикално композиране и производство на постпродукции. Компанията има за цел да разработи и произведе филми с търговски потенциал, създадени в Испания, но предназначени и за международна аудитория. В кино портфолиото й са късометражната романтична драма „Шизофрения” ("Esquizofrenia", 19 мин., 2012 г.) и „Мацки параноички” (2015 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.