Джон Фавро прави игрален "Цар Лъв" за Дисни

29.09.2016 г.
Джон Фавро прави игрален След като стана цар на джунглата с "Книга за джунглата", Джон Фавро потегля към африканската савана - коментират от Варайъти. "Disney" са се договорили с режисьора да поеме техния предстоящ игрален римейк на "Цар Лъв" след успешното модернизиране на "джунглата". Фавро, освен това, изнесе за студиото (през Marvel) "Железният човек" и "Железният човек 2"

Джон Фавро вчера написа в профила си във фейсбук: "Excited for my next project", като приложи снимка от анимацията отпреди 22 години.

Дисни като тенденция се рови в архивите си и вади класически анимации, като ги модернизира и изпълва с актьори от плът и кръв - "Красавицата и звяра" (2017), "Пепеляшка" (2015), а в "Книга за джунглата" и с ексцентрични същества. За новия "Цар Лъв" се предполага, че въпреки огромния напредък в опитомяването на лъвове, живи животни едва ли ще бъдат използвани и те ще бъдат от дигитален дип.

"Цар Лъв" вече бе превърнат в бродуейски мюзикъл, който все още събира тълпи от почитатели. Анимационният филм от 1994 г. пък бе един от най-успешните филми на Disney, събрал близо милиард ($968.8 млн) от прожекциите си по света. Историята е за младо лъвче, чийто баща и крал на прайда е убит от злодейския му чичо, за да узурпира трона. Музиката от оригиналната лента се предполага, че ще бъде запазена заради песните на Тим Райс и Елтън Джон като “Hakuna Matata” и “Can You Feel the Love Tonight?”.

Фавро разработва за Дисни и продължение на "Книга за джунглата" със същия сценарист (Джъстин Маркс).

Зесага няма обявени премиерни дати нито за "Книга за джунглата 2", нито за игралния "Цар Лъв". В повечето си режисьорски проекти Джон Фавро участва и като продуцент през своята компания "Fairview Entertainment".
Copyright © 2024 Dir.bg.