Репетиции за "Съвместимост" на Командарев

29.09.2016 г.
Репетиции за Вече са ясни актьорите, които ще се включат в новия филм на режисьора Стефан Командарев - това са Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Николай Урумов.

Нискобюджетният „Съвместимост“, копродукция на България, Германия и Македония, е базиран на реални случки и персонажи и на разказ на руския писател Антон Павлович Чехов. Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев.

В рамките на 24 часа в 6 софийски таксита се случват 6 истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот.

Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот.
Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.

По време на подготовката екипът на филма е изминал нощно време над 7000 километра по софийските улици, докато се изберат маршрутите на снимки за всеки епизод. „Мога веднага да започна работа като таксиметров шофьор, познавам вече отлично всеки софийски квартал”, споделя Стефан Командарев.

Снимките са планирани от края на октомври до средата на декември 2016 г., а в момента текат репетиции с актьорите, като те се случват на избраните за филма локации.

„Съвместимост“ е подкрепен от Националния филмов център, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Македонската филмова агенция, КИА Моторс България, Йелоу Такси.

Подготовката за проекта започна през лятото на 2015 г., а изборът на локации за снимки завърши през юни 2016 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.