Дисни: игрален "Мулан" след две години

05.10.2016 г.
Дисни: игрален Вчера от Уолт Дисни съобщиха, че вече имат конкретна премиерна дата за игрален филм "Мулан". Информацията е на The Wrap. Датата е 2 ноември 2018 г.

Легендата за китайската жена-воин Хуа Мулaн от времето между 4 и 7 век бе описана в 32 страници на илюстрирана книжка за деца, написана през 1998 г. от американския детски писател Робърт Д. Сан Суси специално за студиото Дисни, което същата година пусна на екран своята анимирана версия. Тя бе отличена с 10 награди "Ани", както и с номинации за "Оскар" и "Златен глобус" за оркестрацията на Джери Голдсмит. Песента "Reflection" с музика на Матю Уайлдър също получи номинация за "Златен глобус", в изпълнение на филипинската певица и актриса Лея Салонга; закриващата филма песен "True To Your Heart" бе номинирана за Грами, в изпълнение на "98 Degrees" и Стиви Уандър. Анимацията стана и комерсиален успех, след като за нея бяха похарчени около 90 милиона долара, а спечели от продажби над 304 милиона.

Сценарият на игралния филм е написан от съавторите на "Джурасик свят" и съпрузи Рик Джафа и Аманда Силвър и откупен от Дисни миналата година. Двамата стоят и зад хитове като "Възходът на планетата на маймуните" (2011), "Зората на планетата на маймуните" (2014) и предстоящото продължение "Войната за планетата на маймуните" (2017), както и зад "Аватар 2" (2018) и "Аватар 3" (2020 г.).

Продуцентските отговорности по игралния "Мулан" са възложени на Джейсън Рийд (изпълнителен продуцент на "Костенурките нинджа") заедно с Крис Бендър ("Престъпник", "Ваканция", "Сем. Милър" и др.) и Джейк Уайнър.

Историята ще бъде за млада китайска жена, която се преоблича в мъжки дрехи, за да се присъедини към армията и да участва във войната, мотивирана да спаси баща си. Феновете вече започнаха подписка, за да убедят студиото да приеме китайска актриса за ролята на Мулaн.

Игралните екранизации на приказни истории са хит сред феновете на Дисни, след като "Книга за джунглата" тази година стана убийствен бокс-офис хит с $966 млн. Сред други култови анимации, на които се вдъхва плът и кръв, са "Господарка на злото" (по "Спящата красавица", 1959), "Пепеляшка" от 2015 г. (по анимацията от 1950 г.) и предстоящият догодина "Красавицата и звяра" (по анимацията "Красавицата и звярът" от 1991 г.). Наскоро бе обявен и старт на проекта за игрален "Цар Лъв" по анимацията от 1994 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.