Пайпър Перабо – От “Грозна като смъртта” до “Девойка французойка

06.01.2003 г.
Пайпър Перабо – От “Грозна като смъртта” до “Девойка французойка”След дълго издирване на актриса за главната роля в “Грозна като смъртта” (“Coyote ugly”), продуцентът Джери Брукхаймър се спира на Пайпър Перабо. Подобно на сценария на филма, Пайпър идва в големия град и успява да се утвърди с цената на много усилия. Актрисата пристига в Ню Йорк от съседния щат Ню Джързи. Преди това изучава театрални изкуства – актьорство и режисура, в университета в Охайо.  

Още като малка Перабо се посвещава на актьорството, като поставя на “сцена” адаптации на любимите си книги в хола на баба си. След като се дипломира успешно, Пайпър пристига в Ню Йорк, където започва работа като сервитьорка в коктейл бар, докато не получава роля в първия си сериозен филм на режисьора Марк Левин в “WHITEBOYS”. Следващата роля на Пайпър е Карън Симпати, ФБР агентка в екшън версията за големия екран на класическата телевизионна анимация “THE ADVENTURES OF ROCKY and BULLWINKLE”. Робърт Де Ниро е продуцент на лентата и участва в нея заедно с Рене Русо и Джейсън Александър, както и разбира се анимираните катеричка и лос. Една седмица след края на снимките в тази продукция, Пайпър получава покана за главната роля в “Грозна като смъртта”. Талантът на Пайпър изгрява в ролята на очарователната, но изключително притеснителна Вайълет Станфърд от предградията на големия град, която преследва мечтата си да стане певица. Филмът постига невероятен успех и Пайпър става мигновено любимка на зрителите от цял свят.  

В “Девойка французойка” 25 годишната актриса разкрива невероятния си талант и като комедийна актриса, с блестящата си трансформация в ролята на френска ученичка, пристигнала на обучение в Тексас, с подготвена схема за отмъщение срещу любимката и кралицата на едно малко градче. В тази черна комедия, Пайпър доказва таланта си да се превъплъщава в различни роли.  “Една приятелка актриса ми бе казала, че ролите на злодеи и мошеници предлагат най-големи възможности за изява на актьора и това наистина ме мотивира да приема ролята. “Женвиев е обсебена от стандарта на живот на Старла, и именно това я вкарва в куп неприятности. Измамният й външен вид кара всички да се отнасят приятелски с нея. Женвиев е самата учтивост, а истината всъщност е, че върти всички на малкия си пръст.”
В момента снима поредица филма включително “Тhe I Inside”, където си партнира с Райън Филипи.
Copyright © 2024 Dir.bg.