Ще има 5 филма "Фантастични животни"

14.10.2016 г.
Ще има 5 филма По време на среща с феновете на планираната трилогия "Фантастични животни и къде да ги намерим", 51-годишната британска писателка и сценарист-дебютант Дж. К. Роулинг заяви, че вместо 3 филма ще бъдат направени пет! Информацията е на The Wrap. Събитието бе организирано от "Warner Bros. Pictures" под формата на Q&A - въпроси и отговори на живо с екипа на новото фентъзи, едновременно в три града - Ню Йорк, Лондон и Мексико сити. Близо едночасовата среща бе стриймвана на живо през интернет за цял свят.

Първият филм, който излиза следващия месец, е поставен във вселената на Хари Потър. Събитията се развиват в Ню Йорк през 1920-те години, като Еди Редмейн е в ролята на маги-зоолога Нют Скамандър, обикалящ света в търсене на магични същества.


Вторият филм е предвиден за 2018 г., а третият - за 2020 година.

Продуцентът Дейвид Хейман загатна, че няколко героя от филмите за Хари Потър - като гей-професора и директор на "Хогуортс" Албус Дъмбълдор (изигран тогава от Майкъл Гамбън) и черния маг Гелерт Гринделвалд (Майкъл Бърн) - ще имат място в сюжета и че вторият филм от поредицата ще бъде поставен в друг световен град, с различни магични същества.

Зрителите изгледаха 10-минутен клип с Нют, който пристига в Ню Йорк и Пърсивал Грейвс (Колин Фарел) разследва срутването на сграда от магично същество. Гелерт Гринделвалд ще изиграе ключова роля във филма, който започва с няколко вестникарски заглавия за атаките му към други магове.

Част от екипа на филма - Фарел и Джон Войт - участваше от Лос Анджелис, а друга част - актьорите Редмейн, Катрин Уотърстън, Дан Фоглър и Алисън Сюдол, режисьорът Дейвид Йейтс и продуцентът Хейман - бяха в Лондон. Йейтс режисира и последните 4 от 8-те филма за Хари Потър.

Запис от цялото събитие (започва след 3:50 мин.):
Copyright © 2024 Dir.bg.