От днес в София започват снимките на нови..."/> Кино

Снимат "Дъвка за балончета"

15.10.2016 г.
Снимат "Една история за закъсняла с 25 години среща"

От днес в София започват снимките на новия български филм - "Дъвка за балончета" по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чипилов и Невена Кертова. Режисьор на лентата е Станислав Тодоров-Роги. В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков (на снимката).

Откъде започва една любовна история, или по-скоро откъде продължава... Трябва да се навлезе в социалното дъно, за да може да се изплува и да се излезе нагоре, твърди режисьорът.

Станислав Тодоров-Роги


Това няма да е поредният тежък социален филм, а филм с чувство за хумор за едно "изгубено" поколение.
Теодора Духовникова: "Изключителен сценарий! Всички се надяваме да ни се получи добре. Филм за всички от нашето поколение - тези, които през 80-те години са били малки деца, - какво се случва с тях досега, защо някои останаха толкова тъжни и прибрани в себе си, а други, обратно - непораснали, отказващи да пораснат, на моменти дори инфантилни. Други пък заминаха за чужбина..."

Това е намигване, лек сюжет в сравнение с правените тежки филми. "Сценарият ме намери преди 5-6 години и аз видях в него теми, които мен ме вълнуват", споделя режисьорът. - "Сценаристите ме намерихи и ми предложиха този текст, той просто беше като за мен. Чудесна картинка, която ми се е паднала като от дъвка. Корекомско е положението! Има интересни неща като несбъднати мечти, несбъдната любов, разминаване... Има едно по детски чисто приятелство..".

Главните герои са две дечица, с които сюжетът се връща през 80-те години на 20 век. Във филма има две паралелни истории. Едната е в детството на тези млади хора, тогава те са били приятелчета, които "джиткат" заедно, обикалят, правят бели - и се стремят да имат дъвки с картинки, стремят се към Корекомските неща.

Сценаристът Георги Иванов: "Темата като цяло е за порастването и за това, дали си заслужава и дали можем да забравим мечтите си. Като деца сме си дали обещания съвсем наивно и искрено, но дали тези обещания няма да ни намерят някога, да ни настигнат, ако се опитаме да ги забравим. А това е невъзможно - затова следвайте мечтите си, защото те ще ви настигнат и ще ви питат: какво стана, какво направихте с нас?".


Според Духовникова, няма филми за нейното поколение - за децата на 80-те. Има филми за хората преди тях, за тези след тях, но няма за "поколението X", изгубеното поколение.


Актьорът Иван Юруков: "Това е история и за първото любовно ужилване, което ни държи влага цял живот. Това е ужилване, което след време - когато се срещнем пак, след като вече сме жилени много и от всякакво естество  - преживяваме отново".

Сценаристите са писали текста по техните истински преживявания и случки. За ролите е проведен кастинг с  участието на много актьори, а Духовникова е възкликнала - "Това съм аз", както и Юруков - "Това съм аз!".

Очаква се филмът да е готов за екран през 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.