Колин Фърт в "Мери Попинз се завръща"

20.10.2016 г.
Колин Фърт в Носителят на "Оскар" Колин Фърт преговаря с Дисни за участието си в "Мери Попинз се завръща", планиран да излезе по Коледа 2018 г. Филмът е продължение на семейното фентъзи от 1964 г., обрало 5 Оскара и 8 номинации и продуцирано от покойния Уолт Дисни. Новият филм ще разшири жанровата палитра и ще бъде и мюзикъл.

Варайъти съобщава, че ролята за Фърт е тази на Уилям Уилкинс, президент на банка "Fidelity Fiduciary", в която е работил Джордж Банкс (баща на Джейн и Майкъл Банкс от оригиналния филм).

Сценарият ще бъде написан от двукратно номинирания за "Оскар" Дейвид Магий ("Пътят към Невърленд" и "Животът на Пи"), който ще работи по литературните оригинали на Памела Травърз. Сред тях не е изрично посочена едноименната книга от 1935 г.

Американският композитор Марк Шейман, който има 5 номинации за Оскар ("Безсъници в Сиатъл", "Клуб "Първа Съпруга"", "Пач Адамс" и др.), ще сътвори изцяло нова музика, а освен това заедно с бившия си интимен партньор Скот Уитман ще напишат оригинални песни за филма - музика и текст. През март т.г. Шейман сключи брак с военния Луис Мирабъл, капитан трети ранг, по време на церемонията по пенсионирането му.

Преди две седмици към каста се присъедини Емили Мортимър. Към момента е оповестено участието още на Мерил Стрийп, Емили Блънт и Бен Уишоу, както и на по-неизвестните за кино публиката Лин-Мануел Миранда (предимно телевизионен актьор досега - сериалите "Семейство Сопрано" и "Модерно семейство") и тъмнокожия британски театрал Крисчън Диксън (с малка роля в предстоящия "Фантастични животни и къде да ги намерим").
Copyright © 2024 Dir.bg.