Йханесбург прави киноасоциация за привличане на нови филми

26. 10. 2016 г.
Йханесбург прави киноасоциация за привличане на нови филмиПрез юни местните власти подкрепиха създаването на киноасоциация под името Джобърг Филм Офис в Йоханесбург. Целта е привличането на чужди кинопродукции в най-големия и богат град на Южна Африка.

Изпълнителният директор на асоциацията – Моник Грифит, обяснява, че въпреки че тя отваря врати след подобни бюра в Кейптаун и Дърбан, има какво да предложи.

„Ние сме град на киното, но досега не наблягахме на този факт – казва тя. – Голяма част от киното, което се създава в Южна Африка в наши дни, е резултат от образователните ни институции тук, модерните киностудия, наличието на национална телевизия в града, позиционирането на щабквартирите на провайдърите на сателитна телевизия.

Освен това в града има много независими продуценти, които разказват киноистории, обърнати към местните зрители. Ще се опитаме да подкрепяме както местната индустрия и отварянето на нови работни места за младите, така и да привличаме чужди партньори, с чиято помощ да сме в част със световните стандарти.“
Copyright © 2024 Dir.bg.