Дауни натиска за второ продължение на "Шерлок Холмс"

28.10.2016 г.
Дауни натиска за второ продължение на Макар че снимките на "Avengers: Infinity War" започват през февруари, Робърт Дауни мл. не се отказва от продължението на проекта "Шерлок Холмс". Източници на Варайъти съобщават, че компаниите Warner Bros., Village Roadshow и Team Downey (продуцентската къща на Дауни със съпругата му Сюзан) са се договорили с екип от сценаристи, които да оформят сюжета и сценария за следващ филм във формат "сценарна стая". Групата автори се състои от Никол Пърлман ("Пазители на Галактиката"), Джъстин Малън ("Спасители на плажа"), Гари Уита (сюжета на "Rogue One: История от Междузвездни войни"), Дженива Робъртсън ("Tomb Raider" 2018 г.) и Кирън Фицджералд ("Сноудън).

Двете предишни ленти - "Шерлок Холмс" (2009) и "Шерлoк Холмс: Игра на сенки" (2011) - продадоха билети за над 500 милиона долара. Завършването на трилогия винаги е била приоритет за студиото на Дауни, но вечните му ангажименти пречеха за завършването й - и особено ролята на Тони Старк ("железния човек") от киновселената на Марвъл.

В третия филм се очаква Дауни да изиграе Шерлок, а като д-р Уотсън отново да се завърне Джуд Лоу. Режисьор и на третия филм най-вероятно ще бъде отново Гай Ричи. Сред продуцентите, освен Сюзан Дауни, са имената на Дан Лин, Джоуел Силвър и Лайънел Уигръм.

Концепцията "сценарна стая" се използва в телевизията, но навлиза вече и в киното, като се прилага от все повече студия - особено когато трябва да се оформят "киновселени". Paramount правят това за "Трансформърс", а Universal  нещо подобно за своята вселена от чудовища. При "Холмс" случаят е рядко срещан, тъй като се касае само за един филм. Въпреки това, смятат източниците, идеята за група е добра, тъй като в противен случай е обичайно няколко автора да пренаписват или "полират" в процеса на разработката.
Copyright © 2024 Dir.bg.