Екипът на Алфонсо Куарон нападнат в Мексико сити

04. 11. 2016 г.
Екипът на Алфонсо Куарон нападнат в Мексико ситиЕкипът на Алфонсо Куарон бе нападнат в родния му град Мексико сити във вторник от група синдикалисти. По време на атаката режисьорът не е бил на снимачната площадка. Нападателите попречили на хората от екипа да затворят няколко улици в града за снимките, за което имали официално разрешение.

Според изявление на продукцията, нападателите използвали физическо насилие върху две жени, а петима от членовете на екипа стигнали и до болница. Освен това са били откраднати няколко телефона, портфейла и бижута. Според изявление в Туитър на службата за обществена сигурност на общината, инцидентът е резултат на ескалирала дребна разправия. Нападателите са идентифицирани като общински работници от район Cuauhtémoc. Камерите са запечатили сблъсъка, предизвикан от спор около полагането на ограничителни оранжеви конуси около снимачната площадка.

В момента Куарон ("Гравитация") снима филм, който още не е озаглавен и чието действие се развива през 70-те години в Мексико и разказва за семейство от средната класа. Оператор на проекта е Еманюел Лубезки. Куарон не е снимал в град Мексико от 15 години насам.
Copyright © 2024 Dir.bg.