"Downsizing" на Алекзандър Пейн с премиерна дата от Paramount

09.11.2016 г.
Вчера от Paramount Pictures обявиха, че вече имат премиерна дата за комедийната си драма "Смаляване" ("Downsizing) - 22.12.2017 г. По този начин, запълненото със звезди бъдещо произведение на двукратния носител на "Оскар" Алекзандър Пейн влиза в сезона на наградите.

Сюжетът е за мъж от град  Омаха, който се присъединява към многото хора, желаещи да преминат през нова технология - те се смаляват до малка част от истинския им размер. След това героят влиза в една от многото комуни с малки хора, а такива комуни започват да възникват по цял свят.

Филмът ще бъде продуциран също от Пейн ("Отбивки", "Потомците"), както и от носителя на "Оскар" Марк Джонсън ("Рейнман", 1988). В главните роли са Мат Деймън и Кристен Уиг (първоначално женската роля бе на Рийз Уидърспун), в каста са още Нийл Патрик Харис, Джейсън Съдекис, Алек Болдуин, Удо Кир, Жоаким де Алмейда и други. Дългоочакваният проект започна още през 2009 г., но бе прекъсван на два пъти поради ангажименти на Пейн. Снимките приключиха това лято в САЩ, Канада и Норвегия.

Едновременно с това, Paramount оповестиха и американската премиера на "Мисията невъзможна 6" - 27 юли 2018 г. През август  тази година около филма се разрази малък скандал, след като студиото настоя за контрол върху разходите за производството му и за орязване на заплатите на продуцентите от Bad Robot (Дж. Дж. Ейбръмс) и Skydance Productions, както и на самия Том Круз в качеството му на продуцент. Снимките са насрочени за средата на следващата година, сценарият е на Кристофър Маккуори.

Парамаунт обяви още два свои високобюджетни проекта, още без заглавия - за хорър филм на IMAX с крайна дата 28.04.2017 и за друг очакван хит с дата 02.11.2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.