Най-големите холивудски провали на 2016-а

23.11.2016 г.
Най-големите холивудски провали на 2016-аНаучнофантастичният екшън "Макс Стийл" е начело в класацията на най-големите холивудски провали на 2016 г., съставена от сп. "Форбс" под заглавието Hollywood's Biggest Turkeys of 2016: The Films That Flopped.

Лентата, режисирана от Стюарт Хендлър с дебютанта Бен Уинчъл в главната роля, е базирана на едноименната серия играчки на американската компания "Mattel". Филмът, в който участват също Анди Гарсия и Мария Бело, не е промотиран активно и не успява да грабне публиката след излизането си на екран през октомври. Заснета с бюджет от 10,4 млн. долара, продукцията реализира едва 4,4 милиона долара в международния бокс-офис.

Второ място в класацията на холивудските провали на 2016 г. заема филмът "Свободния щат" с Матю Макконъхи. Лентата успява да възвърне едва 46% от 50-те милиона, "пръснати" за реализирането й.

На трета позиция е пародията "Звезда: Не спирай да не спираш" с Анди Самбърг и Имъджен Путс, заснета с бюджет от 20 милиона долара и възвърнала едва 9,5 милиона долара от похарчените средства.

Следват екшън трилърът "Гордост и предразсъдъци и зомбита" и анимацията "Ратчет и Кланк".

В Топ 10 на най-големите холивудски провали на 2016 г. попадат два филма със Зак Галифианакис - "Семейство Джоунс" (шеста позиция) и "Баш обирджии" (десета позиция), както и лентите "Агент полуинтелигент" със Саша Барън Коен, "Whiskey Tango Foxtrot" с Тина Фей и Марго Роби и "Сноудън" на Оливър Стоун с Джоузеф Гордън-Левит в главната роля.

На границата от този анти-Топ 10 са "Бен-Хур", събрал едва 94 млн долара при похарчени за него $100 млн. Трагично е и положението със "Зулендър 2", дългоочакваното продължение на комедията от 2001 г. за мъж-модел. На касите на кината вторият филм събра $55 млн, което е само с 5 милиона повече от разходите.

Оценката за обема на кинопазара в САЩ през тази година е за 10.6 милиарда долара, или спад с около 3% спрямо 2015 г. Въпреки това, станахме свидетели на три филма с повече от $1 милиард продажби всеки, което със сигурност ще се случи и през 2017 г. За щастие на Холивуд, аудиторията бързо забравя неудачите като изброените по-горе.
Copyright © 2023 Dir.bg.