(“The Resurrection”) ще разказва за възкр..."/> Кино

Христо Живков в "Страстите Христови 2"

30.11.2016 г.
Христо Живков в Новият филм под работно заглавие "Възкресението" (“The Resurrection”) ще разказва за възкръсването на Исус. 12 години, след като "Страстите Христови" разби боксофиса и скандализира Холивуд, Мел Гибсън налива основите на нов библейски епос.

Сценаристът Рандал Уолас потвърди работата си по историята за възкръсването на Исус още през юни, уточнявайки, че вече е трудно тя да се държи скрита. Тандемът Гибсън - Уолас вече има един Оскар за култовия филм "Смело сърце".

Гибсън и Уолас са започнали работа по продължението по време на снимките на съвместния им проект "Възражение по съвест". Той вече бе излъчен в рамките на "Киномания 2016", а от 2 декември тръгва и в широко разпространение у нас.

Една от главните роли в новата продукция ще бъде поверена отново на Христо Живков, който изигра в първия филм ролята на Йоан Богослов. Очаква се това да е ролята му и във "Възкресение". Ключово участие в него записа и Христо Шопов зад бронята на Пилат Понтийски.
Христо Живков (като Йоан Богослов) с Моника Белучи (Мария Магдалена) и Мая Моргенщерн (Дева Мария)




Христо Живков получава ролята на Йоан след кастинг с жестока конкуренция в Италия през 2002 г.  По време на снимките Мел Гибсън е възхитен от Христо Живков, но и актьорът е впечатлен от него: "Притежава изумителен усет. Страхотен, интелигентен, сериозен човек", категоричен бе актьорът след снимките.

В края на август Гибсън обаче заяви, че „това не е продължение на "Стрaстите Христови". Не искаме просто да илюстрираме какво се е случило, а да го прочетем внимателно! Искаме да открием по-дълбок смисъл в случката.“
Copyright © 2024 Dir.bg.