Музеят "Джордж Лукас" официално ще бъде построен

11. 01. 2017 г.
Музеят Вече официално, "Джордж Лукас" музей ще отвори врати в Лос Анджелис.

"След внимателно проучване, дебати и планиране, решихме музеят да бъде построен на територията на Exposition Park. Благодарим за сътрудничеството на Сан Франсиско и ЛА, по време на процеса.

Локацията беше избрана трудно, тъй като желанията на двата града трябваше да бъдат взети под внимание и да се постигне максимално съгласие, чрез редица компромиси.

Експозицията ще съдържа наративи, образователни материали, както и редица други арте факти, свързани с творчеството на Джордж Лукас. Ще извършваме образователна дейност и ще работим с деца." - Това заяви представител на властите пред медиите.

Припомняме, че Лукас първоначално искаше да отвори музей в Сан Франсиско, но срещна солиден отпор на идеята си. Втората локация беше Чикаго, но там се сблъска с аналогичен проблем. Проектът ще възлиза на 1 млрд. долара. Съгласно предварителните планове, експозицията ще съдържа предимно писмени сведения относно развитието на кино изкуството и еволюцията на заснемане на различни сцени, като се започне от зората на зараждане на седмото изкуство и се стигне до наши дни.
Copyright © 2024 Dir.bg.