Гала премиерата на "Кучешки живот" отменена след изтекло видео

20.01.2017 г.
Гала премиерата на Universal Pictures и Amblin Entertainment вчера оповестиха решението си да отменят предвидената за тази събота гала премиера на семейната драмедия "Кучешки живот". В нея разказът се води от името на куче, което се преражда няколко пъти при различни собственици.

Тази сряда, дни преди премиерата, в интернет изтече смущаващо видео. В него се показва как по време на снимките на филма треньорът на една немска овчарка притиска кучето-актьор да падне в бързотечаща вода, при което то се страхува и бори, за да остане на повърхността.

От Universal разпространиха изявление, в което се казва, че Amblin разследват случая с видеото и че са решили, в интерес на филма, да отменят предстоящата му премиера, както и да не разпространяват прес материали за него.

От организацията за правата на животните PETA призоваха дори към бойкотиране на произведението, за да се "разбере, че кучетата и другите животни трябва да бъдат третирани по хуманен начин, а не като филмова реклама".

Universal и Amblin обаче подчертаха, че се надяват този инцидент да не засенчи основния акцент на филма - добрата връзка между животни и хора.

Амблин провежда задълбочено разследване заедно с всички, ангажирани в продукцията - включително с персонала по сигурността, треньорите и координаторите на каскадите. В изявлението се добява, че "макар да сме обезсърчени от появата на животно в стрес, всички ни уверяват, че немската овчарка Херкулес не е пострадала при снимките. Продължаваме да подкрепяме филма, много сме горди с него и ще го пуснем за разпространение в цялата страна следващия петък".

Водните сцени с кучето са били репетирани, но в самия ден на снимките то внезапно се е уплашило и снимките са били преустановени, твърдят от студиата. Една от звездите във филма - Джош Гад, озвучаващ главната роля на кучето, вече сподели в Туитър колко е бил шокиран и натъжен, когато е видял компрометиращото видео.

В България филмът ще се разпространява от 3 февруари.
Copyright © 2024 Dir.bg.