Камерън: "Завърших сценария на Аватар 5"

30.01.2017 г.
Камерън: В интервю за американското издание "The Daily Beast", канадският режисьор Джеймс Камерън съобщи как се движат нещата около продълженията на "Аватар".

"Работата е там, че не съм съсредоточен върху Aватар 2", каза той. - "Зает съм едновременно с втория, третия, четвъртия и петия филм. Току-що завърших сценария на Aватар 5. Сега започва период на интензивна подготовка".

По думите на филммейкъра, още през август тази година той пристъпва към снимане на актьори чрез техниката motion capture. "Още от днешния ден се потапям напълно в работа върху филма. Много неща вече са подготвени, всичко е стиковано, така че - само напред! Аз все едно съм излязъл от затвора, защото през последните 1-2 години пишех сценария, без да излизам никъде. А обичам живота, не обичам да пиша. И на врага си не бих пожелал работа върху сценарий".

Наскоро Камерън изрази и отношението си към продълженията на "Пришълецът", в интервю за "Vulture". Той направи втория филм от франчайза, а много зрители го считат за най-добър в "квадрилогията".
"Франчайзът използва всичко възможно. Ридли Скот засне първия филм, с което вдъхнови цяло поколение режисьори и любители на фантастиката. Моето продължение, както ми се струва, следваше оригинала. След това обаче нещата не се развиха добре. Трябва ли да се прави сега поредното ново продължение? /има се предвид "Пришълeцът: Зaвет" - бел.ред./ Не знам, може и да трябва. Нека видим какво ще измисли Ридли. Той е един потресаващ режисьор, винаги се уча от него. Каквото и да направи със собствения си франчайз, ще му се получи прекрасно".
Copyright © 2024 Dir.bg.