"По-сърдити старчета" - драките нямат възраст

Лятото настъпва в Уабаша, Минесота и всичко се топи.
В Индианското блато ледът вече се е стопил. Местните рибари са заменили треперенето от студ в ледените колиби с почти ритуалното биене на комари в канутата. Дори продължващото от години съперничество между съседите Джон Густафсон /Лемън/ и Макс Голдман /Матау/ не е толкова остро. Джон наскоро се е оженил щастливо за Ариел /Ан-Маргрет/ и Макс остава без спаринг партньор. Докато в града не пристига Тя.
Мария Рагети /Лорен/ е наела известния магазин за риболовни принадлежности на Чък и си е наумила ужасната, кощунствена идея да промени любимата бърлога на рибарите и техния селски начин на живот като превърне магазина в романтичен италиански "ристоранте". За да осуетят плановете й, Джон и Макс започват стратегическа кампания от сплетни, клюки и саботажи, които скоро обхващат целия град. Двамата обаче не са подготвени за издръжливостта на Мария, която съвсем не смята да се предаде лесно. Тя им връща топката по системата обида за обида и има опасност да спечели не само войната, но и сърцето на Макс.
Междувременно Мелани /Хана/, дъщерята на Джон и Джейкъб /Полак/ - синът на Макс, с изненада откриват, че бащите им са готови да им помогнат за предстоящата им сватба. Научават обаче, че бащите възнамеряват да минат по евтината тарифа - т.е. да наемат кръчмата на Слипъри, а вместо оркестър - Красивия Ханс, свирещ главно полка. Младите се паникьосват и отлагат съдбовния ден. Поради това Джон обвинява Макс. Макс пък обвинява Джон. И така краткото примирие помежду им е взривено - избухва истинска война, каквато могат да предизвикат само двама сърдити старци с авторитет.
За първи път сред актьорите от този екип е и Ан Гилбърт в ролята на не по-малко агресивната майка на Мария. На нея й хвърля око доста фриволният баща на Джон, чиято роля отново се изпълнява от Бърджис Мередит.
"По-сърдити старчета" е режисиран от Хауърд Дойч /"Pretty in Pink"/ по сценарий на Марк Стивън Джонсън, сценарист и на първия филм. Продуценти отново са Джон Дейвис и Ричард Бърман. Екипът, реализирал филма, включва операторът Так Фуджимото /"Мълчанието на агнетата"/, композиторът Алън Силвестри /"Сърдити старчета"/, художникът Гари Фруткоф /Devil in a Blue Dress/, редакторите Били Уебър /Top Gun/, Сет Флаум /The Great Outdoors/ и Мариан Брандън /Born to be Wild/; художникът по костюмите Лиса Йенсен /"Сърдити старчета"/.
Copyright © 2024 Dir.bg.