Ново българско заглавие на Star Wars Episode VIII

21.02.2017 г.
Ново българско заглавие на Star Wars Episode VIIIБългарският дистрибутор на Disney - "Форум Филм България" обяви българската версия на заглавието на осмия епизод от култовата поредица.

Досега с работно име в единствено число ("Междузвездни войни: Последният джедай"), филмът вече ще се нарича в множествено число - "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Както е известно, английският оригинал на заглавието "Star Wars: The Last Jedi" може да се преведе както в единствено, така и в множествено число. Джедаите (the jedi) са основните протагонисти във франчайза. Счита се, че думата "Jedi" (джедаи) е множествено число от Jeddak или от образи от планетата Jedha.

Промяната на заглавието породи спекулации в социалните мрежи, тъй като прозират някои от пазените сюжетни тайни. Един или двама са последните джедаи? И кои са те - Рей (Дейзи Ридли), Люк Скайуокър (Марк Хамил), други? Каква е вероятността акцентът на последните джедаи да е съвсем различен, например у злодея Сноук (Анди Съркис)?

Междувременно американският актьор Джош Гад (който не играе в този филм) пусна спойлери в социалната мрежа Instagram от "Междузвездни войни: Последните джедаи". Те включват и клип, който представя част от колегите му, които се снимат в лентата.
Вижте видео 1.
Copyright © 2024 Dir.bg.