PricewaterhouseCoopers пое вината за грандиозния гаф на Оскарите

27.02.2017 г.
PricewaterhouseCoopers пое вината за грандиозния гаф на ОскаритеСчетоводна къща №1 в света - английската PricewaterhouseCoopers (PwC), предлагаща одиторски и други професионални услуги в 157 държави в света - днес публикува своя официална декларация, с която поема вината за случилото се тази нощ в Долби Тиътър в Лос Анджелис.

Филмът "La La Land" бе погрешно обявен от Фей Дънауей за най-добър филм, след което неговите продуценти трябваше "да предадат" статуетката на екипа зад "Лунна светлина" (видео). По-късно другият презентатор на наградата - Уорън Бийти - обясни, че е получил погрешен плик, съдържащ името на звездата от "La La Land" Ема Стоун, която вече бе получила Оскар за главна женска роля. От това презентаторите погрешно са разбрали, че "La La Land" печели и за най-добър филм.

Не стана обаче ясна причината, поради която им е подаден погрешен плик. Ето и текстът на изявлението от "PwC":
"С настоящето искрено молим за извинение "Лунна светлина", "La La Land", Уорън Бийти, Фей Дънауей и зрителите на Оскарите за грешката, направена при обявяване на наградата за най-добър филм. На презентаторите погрешно е подаден плик с погрешна категория и когато това стана ясно, то бе коригирано веднага. В момента разследваме как е могло да се случи и дълбоко съжаляваме, че стана факт. Високо ценим елегантния начин, по който номинираните, академията, телевизия ABC и Джими Кимел се справиха със ситуацията."

Съобщението е публикувано на уеб сайта на Оскарите.

Пълен списък на наградените.
Copyright © 2024 Dir.bg.