Никълъс Хоулт и Ема Стоун във "Фаворитката"

01.03.2017 г.
Никълъс Хоулт и Ема Стоун във Младият английски актьор Никълъс Хоулт, когото българските кинозрители познават от ленти като "Аутобан", "Равни", "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Х-Мен: Апокалипсис" и други, се присъедини към актьорския състав на биографичната историческа драма на Йоргос Лантимос "Фаворитката" ("The Favourite"). В каста са вече имена като Ема Стоун, Рейчъл Вайс и тв звездата Оливия Колман ("Нощният мениджър").

Постановката е на режисьора на черната фантастика "Омарът", който в качеството си на сценарист на филма получи номинация за Оскар тази година. Отскоро 43-годишният гръцки режисьор е и член на Американската академия. Неговото име нашумя през 2011 г., когато филмът му "Кучешки зъб" ("Kynodontas", 2009) получи номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

Хоулт ще изпълни ролята на Робърт Харли - лидер на партията на торите по време на управлението на кралица Анна Стюарт (1702 - 1714 г.), която обединява Англия и Шотландия през 1707 г. и става първият суверен на Великобритания. Ема Стоун пък ще влезе в ролята на придворната дама Абигейл Машъм, намираща се в близки отношения с кралицата. Вайс приема образа на Сара Чърчил, херцогинята на Марлборо, а Колман ще изиграе кралицата.

Сценарият принадлежи на Дебора Дейвис, която е била в авторския екип на "Невероятният Хълк", и на австралиеца Тони Макнамара - сценарист на множество тв сериали и на два пълнометражни филма (комедия от 2003 г. и "Ашби" от 2015 г. с Мики Рурк).

Като продукция филмът е ирландско-британо-американски и се очаква да бъде завършен през 2018 г. Водещите продуценти са Ед Гини и Лий Маджидей от ирландското студио "Element Pictures" и Сеси Демпси от британо-американската компания "Scarlet Films". И двете продуцентски къщи бяха продуценти и на "Омарът".
Copyright © 2024 Dir.bg.