през януари миналата го..."/> Кино

Кино "Люмиер Лидл" отново заработи след пореден ремонт

08.03.2017 г.
Кино След като през януари миналата година "Люмиер" от фестивална зала се превърна в действащо кино, от началото на тази година то бе отново затворено - за ремонт.

Днес оттам се похвалиха с две неща:
- Новото име на киното включва търговската марка на партньора на НДК - "Лидл България" и занапред ще се нарича кино "Люмиер Лидл";
- киното е обновено след освежителен ремонт.

Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош каза:
Много е трудно в днешно време да се запазят истинските киносалони, които имат собствена атмосфера и са част от историята на града. За щастие, намерихме съмишленици в тази кауза - "Лидл България" застана зад нашето кино и това е прекрасен пример за подкрепа и съхраняване на културните пространства”.

Ия Петкова-Гурбалова (ръководител направление "Стратегическо развитие, маркетинг и реклама" на НДК), Мирослав Боршош (изпълнителен директор на НДК), Милена Драгийска (главен изпълнителен директор на "Лидл България") и Ростислава Генчева (ръководител на “Продуцентски център" на НДК)


Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на германската търговска верига у нас, споделя:
"Нашите партньорства са отражение на две основни цели, които си поставяме. Първата от тях е стремежът ни да подкрепяме българското по всякакъв възможен начин. Вярваме, че както подкрепяме родното производство, така трябва да подкрепяме и българското изкуство, култура, история, музика и кино. Като допринасяме за тяхното популяризиране и ги правим по-достъпни за хората.
Втората причина е стремежът ни да помагаме на хората да водят пълноценен начин на живот. Не само чрез продуктите, които предлагаме, но и чрез всяко наше действие и инициативи, в които участваме или организираме, искаме да им предоставим повече възможности да бъдат заедно със своето семейство и близки хора, да преживяват стойностното кино и хубавата музика, да споделят моменти, които са ценни и които си заслужават.
"

Мирослав Боршош и Милена Драгийска:
Copyright © 2024 Dir.bg.