"Изненада": продълженията на Аватар се отлагат... пак

11.03.2017 г.
Джеймс Камерън за пореден път ще разтегли графика на завършване на 4-те продължения на "Аватар", съобщава The Wrap. Причината е в това, че планът е те да бъдат завършени едновременно.

Само преди месец и половина бележитият 62-годишен канадец съобщи в интервю, че току-що е завършил сценария на последния - "Aвaтар 5". Сега кралят на бокс офиса пък е казал за електронното издание на "Toronto Star Newspapers", че нищо няма да се случи през 2018 година. "Не сме определяли дата за пускане на филма. Хората трябва да разберат, че ще имаме каданс (ритъм - бел.ред.) от премиери. Ние не правим "Авaтар 2" - правим "Авaтар 2, 3, 4 и 5"! Това е едно епично начинание. Не строим язовира "Три клисури" (в Китай - бел.ред.). Аз много добре знам къде ще бъда през следващите 8 години от живота си".

Още през януари 2016 година стана известно, че първоначално (през януари 2015) планираната дата за "Авaтар 2" - Коледа 2017 г., няма да бъде спазена, а това бе второто отлагане - първо Fox бяха обявили (през ноември 2014 г.) дата Коледа 2016 г.

За очакването си за 8 години Камерън обясни, че "това е разумен срок, ако се замислите". Първият филм му е отнел 4 и половина години и именно на този фон стои производството на четири филма наведнъж. "В момента съм под пълна пара, а скоро ще бъда 24/7. Доста добре сме подготвени вече с всичките си създания и сцени. Много ми се иска да ги споделя със света, но трябва да запазя доза шоуменство - ще вдигнем завесата тогава, когато сме готови."

Сам Уърдингтън и Зоуи Салдана, които са в главните роли, подписаха за участието си в продълженията още през 2014 г. Освен тях, на екран ще видим познатите от първия филм Сигорни Уивър и Стивън Ланг - по думите на Уивър, тя ще изиграе съвсем нова героиня, а от своя страна Ланг ще се завърне като злодея полковник Майлс Куарич (който ще се появи не само в “Авaтар 2”, но и в третата и четвърта част от поредицата).

Новите филми тръгват оттам, където свърши оригиналният "Аватар", а Камерън вече загатна, че голяма част от сценографията е върху луна на планетата Пандора, както и под вода.

Преди две години бе оповестено, че историята на първото продължение (“Авaтар 2”) ще представи на зрителите не само нови персонажи от познатата планета Пандора, но и съвсем нов вид извънземна раса, която се различава не само от видяното в оригиналната лента, но и от видяното във всички останали научнофантастични филми. На екран ще бъдат разкрити нови светове, които ще разширят значително вселената на поредицата, но също така ще се обърне внимание и на все още неизследваната част на Пандора. За да пренесе амбициозните си идеи на големия екран, Камерън ще разчита на съвсем нови кинематографични и компютърни технологии, с които се разчита да отличи продълженията от всички други големи холивудски филми. Тези продължения ще бъдат заснети едновременно в Нова Зеландия.

За носителя на 3 "Оскара" Джеймс Камерън не е много известно, че е голям любител на науката като цяло, а също така на историята. По тази причина той продуцира пищни и "наблъскани" с технологии документални филми, поставени в широк спектър - от дълбоко под водата за германския боен кораб "Бисмарк", до мистериите на подводните вулкани. Този път, базиран в градчето Капъскейсинг в северно Онтарио, Камерън работи съвместно с израелско-канадския журналист Симпча Якобовичи, с когото искат да разберат дали Атлантида наистина е съществувала, преди да "изчезне" за една нощ. Двамата правят документалния филм "Atlantis Rising" ("Издигането на Атлантида"), чиято премиера е утре, неделя по Discovery Channel. Изследването се развива от платноходка в Средиземно море и включва островите Санторини, Малта и Сардиния.

Предишен документален "репортер" за Камерън бе покойният Бил Пакстън.
Copyright © 2024 Dir.bg.