стана известно през апр..."/> Кино

Първи снимки на Алисия Викандер като Лара Крофт

28.03.2017 г.
Първи снимки на Алисия Викандер като Лара КрофтКакто стана известно през април миналата година, шведската актриса Алисия Викандер се сдоби с една от най-търсените в Холивуд главни роли - тази на Лара Крофт от очакваната нова версия на "Томб Рейдър" ("Лара Крофт: Tomb Raider" от 2001 г. с Анджелина Джоли). Зад проекта за новия фентъзи екшън стоят MGM, GK Films и Warner Bros., а премиерата в България е заедно с американската - 16 март 2018 г. Разпространението у нас е на Форум Филм България.

Датата бе обявена през юли 2016 г. Режисира норвежецът Роар Ютаг, избран да оглави продукцията през ноември 2015 г. „Мисля, че бихме искали да представим Лара Крофт като истинско човешко същество. Искаме хората да могат да се идентифицират с нея. Надявам се фактът, че съм норвежец, да се отрази на франчайза” - сподели Ютаг преди време. Сценарият за новата Лара Крофт е на Дженива Робъртсън-Дуорет.

"Първият поглед" към визията и стилистиката на идва до нас благодарение на Vanity Fair.
Викандер като Лара Крофт:




Снимките текат в този момент в ЮАР - на различни локации, както и в студиото "Cape Town Film Studios", намиращо се в градчето Faure в провинция Уестърн Кейп.

В новата версия на сюжета има и нова мотивация за приключенията на главната героиня. 7 години след изчезването на баща й, 21-годишната Лара Крофт отказва да пиеме неговата глобална бизнес империя. Вместо това тя работи в Лондон като куриер на велосипед и едновременно с това учи в колеж. В един момент тя решава да разследва нещата около баща й и заминава за последното място, където той е бил - една гробница ("томб") на остров край далечна Япония...

Общият синопсис на филма е по-малко конкретен: "Залозите внезапно стават много високи за Лара - обстоятелствата са срещу нея и оръжията й са само остър ум, сляпа вяра и унаследен упорит дух. Тя трябва да научи какво е да надскочиш себе си, докато пътува в непознатото. Ако преживее опасното приключение, така ще намери себе си и ще заслужи името си "томб рейдър" ("нахлуващата в гробници")".

В e-mail до изданието, режисьорът Роар Ютаг пише:
"Хората могат да се идентифицират с Лара Крофт по различни причини, аз лично я виждам като модел за много млади жени. Тя се мъчи да "издълбае" своя път в живота и да свърже бъдещето си с миналото. Тя притежава и фантастичен микс от черти: твърда, умна, чувствителна, на всичко отгоре и "наритва задници". Тя е уникално различна от други образи, които по-рано съм правил."

Британският продуцент Греъм Кинг ("GK Films"), живеещ в САЩ от 35 години насам и носител на "Оскар" за "От другата страна" (2006), добавя:
"Алисия Викандер добавя огромна дълбочина и усет към своя образ, което е не по-малко важно от яростната сила, решимостта и физиката на Лара Крофт. Филмът отвежда Лара към нейните корени, към реалните и емоционални предизвикателства, чрез които тя се превръща в Томб Рейдър. Образът е много сложен, изисква голям периметър от елементи и Алисия брилянтно събира всичко това в своя портрет!"
Copyright © 2024 Dir.bg.