Маккуори: палим фитила на "Мисията невъзможна 6"

09.04.2017 г.
Маккуори: палим фитила на "Light the fuse" ("Палим фитила") - с тези думи режисьорът Кристофър Маккуори обяви в Туитър вчерашния старт на снимките на "Мисията невъзможна 6". Туитът на американеца бе съпроводен от снимка на клапа.

На фона на клапата се вижда парижкият район Берси. По-късно се появиха и любителски видеа с два хеликоптера от снимките на филма, кръжащи над френското Министерство на икономиката и финансите.
Освен във Франция, снимки ще има в Нова Зеландия, Великобритания и Индия.


Лентата на "Paramount Pictures" е продължение на "Мисията невъзможна: Престъпна нация" от 2015 г. и ще излезе на екран в САЩ, както и в България, през юли 2018 г. Това ще бъде шеста поредна изява на агента на IMF Итън Хънт (Том Круз). Своята роля на бивш агент от МИ6 Елса Фауст ще повтори Ребека Фъргюсън, участват още Хенри Кавил, Ванеса Кърби, Саймън Пег, Алек Болдуин и др.
Джереми Ренър този път не участва, макар че бе включен в първоначалния каст - той започна няколко филма едновременно, като "Avengers: Infinity War" (2018) и следващия филм за "Отмъстителите" на Антъни и Джо Русо за 2019 г., вероятно и "Ант-мен и осата", поради което графикът му се оказа претоварен.

Сюжетът се държи в тайна и единственото, което се знае благодарение на Кристофър Маккуори е, че ще съдържа повече за миналото и личния живот на главния герой. Любопитна подробност е това, че Том Круз в продължение на цяла една година тренира за една от каскадите в новата "Мисията невъзможна". Скоро - през юни тази година - излиза и поредният му екшън "Мумията", в който е режисиран от Алекс Кърцман в неговата втора пълнометражна изява като режисьор.

Маккуори е сценарист и режисьор на още два филма с Круз - "Престъпна нация" и "Джак Ричър" (2012), автор е и на сценария на "На ръба на утрешния ден" от 2014 г. и на "Операция Валкирия" от 2008 г. Филммейкърът е първият, режисирал повече от един филм от франчайза "Mission: Impossible" за последните 20 години след първия "Невъзможна мисия" от 1996 г. Маккуори е и продуцент заедно с Круз, Дон Грейнджър, Дж. Дж. Ейбръмс и хората от "Skydance Production" Дейвид Елисън и Дейна Голдбърг.
Copyright © 2024 Dir.bg.