Universal + Microsoft = Gears of War

04.05.2017 г.
Universal + Microsoft = Gears of WarВ края на миналата година стана известно, че Universal и Microsoft ще обединят усилията си, за да екранизират видеоиграта за конзола Xbox "Gears of War". Последната й версия се разработва от канадската компания The Coalition, чийто шеф Род Фъргюсън заяви, че филмът няма да стъпва върху вече известна схема, а ще бъде съвсем нова история, развиваща се във вселената на играта.

Universal Pictures са предпочели 44-годишния Шейн Салерно, който работи и по сценариите на 4-те продължения на "Аватар", да разработи сюжета и сценария на "Gears of War". Като цяло, действието се развива на планетата Сера, където ордата на саранчите атакува хората изпод земята. Хората сами унищожават градовете и базите, превзети от противника, а след падането на последната цитадела на човечеството главният герой - Маркус Феникс - нарушава заповедта, за да спаси баща си, макар че закъснява. Осъждат го на 40 години строг тъмничен затвор, а играта започва в момента, когато измъкват Маркус от полуразрушения вече затвор малко преди поредната атака на ордата.

Играта, разработена от американската "Epic Games", излезе през ноември 2006 г. и бързо се превърна в хит за почитателите на XBox. През 2014 г. правата бяха придобити от Microsoft, който пък направиха Фъргюсън шеф на дъщерната си "The Coalition" като признание към създателя на франчайза. Компанията бе създадена специално за работа върху поредицата.

Шейн Салерно е популярен с адаптационната си работа по сценария на "Армагедон" с Брус Уилис през 1998 г., както и от трилъра "Шафт" със Самюъл Джаксън през 2000 г., "Диваци" (2012 г.) на Оливър Стоун по бестселъра на Дон Уинслоу и др. Салерно пише и ще продуцира криминалния "The Cartel" за Ридли Скот и "20th Century Fox" по друг бестселър на Дон Уинслоу - едноименния роман "Картелът" от 2015 г.

Продуцент на "Gears of War" ще бъде Дилън Кларк от "Universal".
Copyright © 2024 Dir.bg.