Новият трейлър на "Дюнкерк" улавя ужаса на войната

06.05.2017 г.
Новият трейлър на Вчера бе публикуван новият официален трейлър на "Дюнкерк" - историческата драма на Кристофър Нолан за периода май - юни 1940 г. през Втората световна война. Ако първият трейлър от декември миналата година развълнува нашите емоции, то вторият вече пряко осветява тежкото положение на войниците, мъчещи се да избягат от френското пристанище.

Вижте новия трейлър (2:19 мин., с български субтитри). Таглайнът е "Когато 400 000 души не можеха да се върнат в родината, Родината дойде за тях!"

Личи отчаянието, с което се полагат усилия за евакуация на стотици хиляди британски войници, като се използва цивилен флот и шепа изтребители. Звездите във филма са Том Харди, Фион Уайтхед, Килиън Мърфи, Марк Райлънс, Кенет Брана, Хари Стайлс и Джеймс Д'Арси.

Брилянтният Кристофър Нолан е колкото британски, толкова и американски режисьор - има двойно гражданство и от 20 години живее предимно в Лос Анджелис със съпругата си, продуцентката Ема Томас, с която заедно продуцират и "Дюнкерк". Двамата положиха огромни усилия в постпродукцията, като не успяха да завършат филма за селекцията на фестивала в Кан. Сега обаче всичко е завършено - в България премиерата е на 21 юли. Операторската работа под наздора на Нолан и швейцареца Хойт Ван Хойтема надминава направеното по "Черният рицар" и "Интерстелар" - използвани са 35 и 70 мм лента и IMAX камери с впечатляващ резултат. Визиите на плажовете и масата войници, изложени на атака, са удивителни.

Визуалните ефекти са особено важни за това произведение, направено от 3 различни перспективи - поради факта, че в сценария има малко диалози. Сюжетът се направлява основно от действието и от визиите.

Кенет Брана:


Марк Райлънс:


Том Харди:

Copyright © 2024 Dir.bg.