Дъг Лайман ентусиазиран за продължение на "Edge of Tomorrow", има заглавие

08.05.2017 г.
Дъг Лайман ентусиазиран за продължение на В интервю за американския филмов сайт "Collider", посветено на предстоящия военен трилър "The Wall", режисьорът Дъг Лайман подчерта не само своя ентусиазъм за продължение на екшън фантастиката "На ръба на утрешния ден", но даде и неговото име - "Live Die Repeat and Repeat".

Както е известно, първоначално заглавието на оригинала съответстваше на манга романа, по който бе създаден - “All You Need Is Kill”. Малко преди разпространението в кината през юни 2014 г. заглавието бе променено на "Edge of Tomorrow". Някои експерти оцениха това като клише и съответно като грешка, довела до невпечатляващите касови постъпления. Когато обаче лентата излезе на домашно видео в САЩ, на обложката бе написано "Live Die Repeat" ("Живей. Умри. Повтори"). Точно тази фраза бе слоган и на един от официалните постери на филма.


След като режисьорът предпочита това, работното заглавие на продължението става "Живей. Умри. Повтори и повтори". Най-сложният момент остава събирането на всички ключови актьори, поради претрупаното им разписание. Така или иначе, всички заинтересовани страни вече са дали своето съгласие. Warner Bros. са готови да разработват проекта отново с Лайман, след като имаха идея режисурата да се направи от Кристофър Маккуори (сценария на оригинала). Том Круз е бил един от вдъхновителите за продължение, като е дал основната сюжетна идея - съобщава изданието. До излизането на филма все пак ще се наложи да изчакаме поне няколко години.

Круз очевидно харесва работата си с Лайман. "Нa ръба на утрешния ден 2" би станал техен 4-ти съвместен проект след криминалния трилър "American Made" на Universal Pictures (ще го видим в България през този август) и друга разработвана екшън фантастика - "Luna Park" на Paramount Pictures.

Според Лайман, "Живей. Умри. Повтори и повтори" ще направи революция в света на продълженията. Според него историята е "великолепна и невероятна" и е много по-добра от тази в първия филм. В предишно свое интервю режисьорът бе уточнил, че става въпрос именно за продължение, а не за предистория, като подчерта намерението си да убеди зрителите да гледат по нов начин на продълженията.

"Имал съм радикални идеи за правенето на продължения, както съм търсил нови начини за продуцирането на независими филми. Това са интелектуални упражнения по темата за продължения, които да не приличат на нищо, правено досега - а сегашният сценарий и самата идея са точно това. Ще революционизираме начина, по който хората правят продължения! Затова и правя неща като сериала "Invisible". Привлича ме ересът във филмовия свят, нечуваните неща".
Copyright © 2024 Dir.bg.