Авторът на "Фаренхайт 9/11" прави "Фаренхайт 11/9" за Тръмп

17.05.2016 г.
Авторът на Знаменитият американски документалист Майкъл Мур, направил "Фаренхайт 9/11" (2004 г.), се събра вчера с продуцентите Боб и Харви Уайнстийн ("Fellowship Adventure Group") за новия си филм - "Фаренхайт 11/9". По информация на "The Wrap", Мур e предоставил на братята световните права върху бъдещото си произведение.

В момента 63-годишният Мур режисира, а заглавието се отнася за датата, на която през 2016 г. Доналд Тръмп бе обявен за американски президент. Във филма от 2004 г. датата се отнасяше за 11 септември 2001 г. ("9/11"), терористичната атака от Ал Кайда срещу САЩ в тогавашната вторник сутрин.

"С каквото и да го замеряш, нищо не върши работа", каза Мур за Тръмп. "Каквото и да се разкрива, той не мърда. Фактите, реалността, разумът - това не може да го победи. Дори когато се самонаранява, на другия ден се събужда и си продължава, туитва. Всичко това ще приключи с този филм!", заканва се режисьорът.

За новия "Фаренхайт" Майкъл Мур се събира с екипа си от предния - Мегън О'Хара, Тиа Леси и Карл Дийл. Братя Уайнстийн разпространиха и първия филм по кината, като той стана най-касовият документален филм за всички времена - над 200 милиона долара глобално.

Дейвид Гласър, който е главен оперативен директор на "The Weinstein Company", тази седмица в Кан, Франция ще търси възможности за американска и международна дистрибуция на "Фаренхайт 11/9".

Според братя Уайнстийн, цитирани от изданието, "в момента максималното, което можем да направим, е да свържем Майкъл Мур с масовата аудитория. Когато работехме с него по "Фаренхайт 9/11", нашата настоятелност ни раздели с Disney и загубихме обичаната от нас компания Miramax, наречена по имената на нашите родители - но ние вярвахме толкова силно в посланието! Филмът тогава счупи всички рекорди и сега планираме да го направим отново. Този филм има един от най-иновативните дистрибуторски планове в света, а апетитът на Мур към истината е по-голям от всякога и е от решаващо значение. Ние сме в екстаз зда бъдем част от тази революция."
Copyright © 2024 Dir.bg.