Ума Търман гледа “Western“ в Кан заедно с братя Чучкови

20.05.2017 г.
Ума Търман гледа “Western“ в Кан заедно с братя ЧучковиВ четвъртък вечер беше официалната премиера на копродукцията между Германия, България и Австрия – “Western” ("Уестърн"). Във филма, сниман изцяло в България, участие имат продуцентите „Чучков Брадърс“.

На световната му премиера на 18 май от 10 ч. в зала "Дебюси", по време на фестивала в Кан, беше и председателката на журито на „Особен поглед“ Ума Търман - това е категорията, в която се състезава филмът, а той бе представен официално от директора на Кан - Тиери Фремо.

Борислав Чучков разказва:
„За нас беше голяма чест Ума Търман да е в залата, което не се случва с всички филми, защото за журито има специални прожекции. Освен това, целият екип бяхме представени лично от директора на фестивала, което също ни зарадва много!“.

“Western” разказва за група немски строителни работници, които започват тежка работа в отдалечено място в българската провинция. Чуждата земя събужда чувство за приключение у мъжете, но също така ги изправя пред собствените им предразсъдъци и недоверие, предизвикани от езиковата бариера и културните различия. Конфронтацията идва бързо, когато мъжете започват да се конкурират за признанието и благоразположението на местните жители.

Сценарист и режисьор на лентата е 49-годишната германка Валеска Гризбах (Valeska Grisebach). Продуценти са "Komplizen Film" (Германия) в копродукция с "Чучков Брадърс" (България), "Coop99" (Австрия), "KNM" и ZDF, а финансирането идва от "Medienboard Berlin-Brandenburg MDM", Немския Федерален филмов фонд, Българския Национален филмов център, Австрийския Филмов институт и подпрограма "Media" на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.


Western - Exclusive Trailer from Chouchkov Brothers Film on Vimeo.



Българският посланик във Франция Ангел Чолаков (вляво), директорът на Национален филмов център Камен Балкански, режисьорката Валеска Гризбах, продуцентите Борислав и Виктор Чучкови и българските участници във филма - след официалната премиера в рамките на "Особен поглед" в Кан


Тиери Фремо представя екипа:


Ванеска Гризбах, Борислав Чучков, Тиери Фремо:


Valeska Grisebach:
Copyright © 2024 Dir.bg.