Universal Pictures даде име на своята киновселена

23.05.2017 г.
Universal Pictures даде име на своята киновселенаВчера от Universal Pictures разпространиха съобщение до медиите, с което обявиха възникването на своята "Вселена на чудовища" - "Dark Universe" ("тъмна вселена"), по-рано популяризирана още като "Universal Monsters" ("чудовищата на Юнивърсъл"). Става въпрос за концептуална поредица от тематични филми, обединени от общо лого - изработено от новозеландската компания за дигитални визуални ефекти "Weta Digital", както и от обща музикална физиономия - разработена от американския композитор Дани Елфман.

Видео

Студиото ни въвежда в една вселена на богове и чудовища, чието начало ще бъде дадено с "Мумията" (в САЩ и в България от 9 юни). С един от култовите чудовищни образи от златните години на седмото изкуство се поставя началото на поредица филми, които ще възродят герои, смразявали кръвта на няколко поколения. Сред заглавията, които ще видим на голям екран през следващите години, са класики като Дракула (1931), "Франкенщайн" (1931), "Невидимият" (1933), "Булката на Франкенщайн" (1935), "Човекът-вълк" (1941), "Фантомът от операта" (1943), "Чудовището от Чeрната лагуна" (1954) и др.

Част от "Вселената на богове и чудовища" на Universal Pictures ще бъдат някои от най-популярните и талантливи актьори от цял свят, както и изгряващи млади таланти, които тепърва ще виждаме все по-често на голям екран. Вече имаме и първи поглед към елитната компания от изпълнители, която ще пресъздаде някои от иконичните чудовища в седмото изкуство - "Невидимия" и "Франкенщайн", които съответно ще бъдат изиграни от Джони Деп и от Хавиер Бардем. Те ще се присъединят към суперзвездите, които участват в "Мумиятa" - Том Круз (в ролята на войника Ник Мортън) и Ръсел Кроу (като д-р Хенри Джекил). Компания в първия филм от Вселената им прави и изгряващата звезда, прелестната София Бутела.

Част от актьорите от "Dark Universe":


"Вселената на богове и чудовища" има един общ притегателен център - международната организация "Prodigium" (Продиджиум). Под ръководството на енигматичния и брилянтен д-р Хенри Джекил, "Продиджиум" е с мисията да намира, изучава и, когато това се налага, да унищожава злото под формата на чудовища. Функционираща извън пределите на закона, "Продиджиум" защитава хората от това зло, което съществува под тънката повърхност на цивилизованото общество… и ще ги защитава на всяка цена.  

Следващото заглавие във "Вселената на чудовища" на Universal Pictures ще бъде "Булката на Франкенщайн" ("Bride of Frankenstein"), римейк на хорър фантастиката от 1935 г., който ще излезе на голям екран на 14 февруари 2019 г. под режисурата на Бил Кондън (носител на Оскар за сценария на "Богове и чудовища" 1998 г.). За филма са известни още сценаристите (Нийл Бърлгър, Дърк Уитенборн и Дейвид Кеп), продуцентите (Брайън Грейзър, Алекс Кърцман и Крис Морган), композиторът на музиката (Картър Бъруел) и операторът (Тобиас Шлислер).
Copyright © 2024 Dir.bg.