Спрягат Джоузеф Козински за режисьор на "Топ гън 2"

25.05.2017 г.
Спрягат Джоузеф Козински за режисьор на Проектът за продължение на авиаторския хит от 1986 г. се движи от Paramount вече седма година. В края на 2010 г. бе обявено, че Том Круз се е съгласил да се завърне за втори път в "Топ гън" в ролята на пилота Маверик Мичъл, макар и с ограничено екранно присъствие. Година по-късно, в интервю за MTV, Круз бе категоричен, че "би направил този филм само заради Тони Скот и възможността да работи отново с него".

След трагичната смърт на Тони Скот през лятото на 2012 г. обаче, нещата с проекта зациклиха. През 2015 г. сценарият на Джъстин Маркс ("Книга за джунглата") бе готов, продуцентът Джери Брукхаймър бе налице, а и Вал Килмър бе поканен да се включи в продължението - той прие и каза "да" още преди да е прочел сценария!

Вчера от "Варайъти" заявиха, че според техни източници Джоузеф Козински има най-големи шансове да стане режисьор на "Топ гън 2". 43-годишният американец режисира Круз в мистъри екшъна "Забвение" (2013) по своя собствен графичен роман. От Paramount и Skydance Pictures не излязоха с коментар.

Активната страна е Том Круз, който още преди, а и по време на снимките на "Мисията невъзможна 6" се срещаше с потенциални режисьори, които да извадят "Топ гън 2" от застоя. Сега визията за продължението от страна на Козински му е донесла новата работа, а не толкова фактът, че двамата някога са работили заедно. Все пак, "Забвение" стана огромен хит и фантастиката направи $286 милиона - бе очевидно, че е въпрос на време тандемът да се събере отново.

Наскоро Круз съобщи за британското телевизионно токшоу "Sunrise", излъчвано по австралийския канал "Seven Network", че продължението върви напред и че се надява снимките да започнат в началото на следващата година. "Случва се", каза актьорът. - "Вие сте първите, на които го казвам. Ще стане!"

Продуценти на "Топ гън 2" ще бъдат Дейвид Елисън (шеф на "Skydance Pictures"), Брукхаймър и самият Круз. Преди две години Елисън издаде и част от новия сюжет - той се развива вече в света на дроновете и изтребителите пето поколение.
Copyright © 2024 Dir.bg.