, коя..."/> Кино

Райън Гослинг работи с Йоргос Лантимос

16. 06. 2017 г.
Райън Гослинг работи с Йоргос ЛантимосРайън Гослинг и Кен Као са имената зад нова продуцентска компания „Аркана” ("Arcana"), която ще застане зад предстоящия филм на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос „The Favourite” с Ема Стоун, Рейчъл Вайс и Оливия Колман. Снимките на историческата биографична лента току-що започнаха във Великобритания със сюжет, свързан със задкулисните политически машинации при управлението (1702 - 1714 г.) на кралица Анна, последния монарх от династията на Стюартите. Вижте и наш предишен материал за филма "Фаворитката".

Новта психодрама-хорър на Лантимос „Убийството на свещения елен” имаше премиера на фестивала в Кан, като спечели наградата за сценарий, а сред звездите в каста са Никол Кидман, Колин Фарел и Алисия Силвърстоун. Филмът ще тръгне по световните екрани, вкл. България, през есента.

„Кучешки зъб” ("Kynodontas", 2009) на Лантимос беше номиниран за чуждоезичен „Оскар” през 2011г. и спечели награда в раздела „Особен поглед” в Кан.

Райън Гослинг и Кен Као вече са работили заедно по „Любезните пичове” на Шейн Блек и „Песен след песен” на Терънс Малик.

Кен Као е син на родения в Тайван американски електроинженер и милиардер Мин Као - работил за НАСА и един от основателите на системата GPS. Кен Као се специализира във финансирането на филмова продукция.

Кен Као през януари 2015 г.:
Copyright © 2024 Dir.bg.