Китай изряза сцена с Майкъл Фасбендър - гей целувка

19. 06. 2017 г.
Китай изряза сцена с Майкъл Фасбендър - гей целувкаКитай е известен с налагането на цензура в значителен брой филмови сцени. Такъв беше случаят, когато орязаха 14 минути от „Логан: Върколакът“ и 8 минути от „Заразно зло: Финалът“, когато моментите, изпълнени с изключително много насилие и кръв просто бяха премахнати.

По същата причина липсват и 6 минути от „Пришълецът: Завет“, който е по кината в Китай от петък. Но тук, освен проявата на свръхнасилие, се изтъква и друг мотив. Целувката на Майкъл Фасбендър със своеобразното му друго "аз" също беше изрязана заради хомосексуален контекст. В нея Фасбендър играе ролите на двата киборга Уолтър и Дейвид.

Позицията на Китай относно гей съдържанието във филмите е доста променливо през годините. През 2005 „Планината Броукбек“ беше забранен в страната, въпреки статуса на режисьора Анг Лий в Китай. Гей-насоченото съдържание също биваше блокирано в редица телевизионни и стрийминг канали. И не на последно място, в противовес на всичко това – широко дискутираният през март „гей момент“ в „Красавицата и звяра“ на Дисни беше пуснат нецензуриран по екраните.

Британският журналист от "Гардиън" Джейми Фулъртън отбеляза цензурата в Туитър:

Copyright © 2024 Dir.bg.