Джина Лолобриджида празнува 90-ти рожден ден

04. 07. 2017 г.
Джина Лолобриджида празнува 90-ти рожден денДжина Лолобриджида, една от иконите не само на италианското, но и на световното кино, празнува днес 90-ти рожден ден. По този повод, на един от централните площади в Рим ще бъде изложена нейна скулптура.

Припомняме, че преди около 30 г. голямата актриса се отказа от филмовата си кариера и се отдаде на любимите си хобита – скулптура и фотография, с които си спечели още слава и успех, аналогични на тези в киното.

Лолобриджида охотно позира за снимки на журналистите. Припомняме, че преди няколко години, София Лорен отказа да се снима навръх 80-я си рожден ден, въпреки това тя не обича да говори за възрастта си и с чувство за хумор споделя, че не празнува 90 г. , а три пъти по 30. В интервю през медиите, звездата споделя, че е станала актриса случайно.

Тя завършва оперно пеене в Академията по изкуствата в Рим и е смятала да стане оперна певица. Тя става финалистка в конкурса за красота "Мис Италия 1947" и семейството ѝ, които са бедни хора, я насърчават да припечелва добри пари, като се снима във филми и епизодични роли. Постепенно тя се утвърждава в попрището и става една от иконите на класическото кино.

Лолобриджита има роли във филми на режисьори като Луиджи Дзампа, Карло Лицани и Марио Моничели, но тя става популярна с  филма „Фанфан лалето“ – 1952г., в който си партнира с Жерар Филип.
Copyright © 2024 Dir.bg.