Тарантино с филм за убийствата от Мансън

12.07.2017 г.
Тарантино с филм за убийствата от МансънБез много шум, Куентин Тарантино работи по новия си - девети пълнометражен -проект и осъществява срещи по реализацията му с артисти от холивудската А-листа. Според "Холивуд Рипортър", става въпрос за нов поглед към известните 9 убийства, осъществени от "Фамилията Мансън" на 4 места в щата Калифорния през 1969 г.

Както е известно, 82-годишният днес Чарлз Мансън излежава доживотна присъда в затвора в гр. Коркоран, след като първоначално е бил осъден на смърт. Бившият крадец и музикант основава през 1967 г. комуна-култ в Бъркли край Сан Франсиско след дълги години в затвора по други престъпления, като живее в комуната с още 18 жени. Хипи-комуната взима своята философия от известната сатанинска "Църква на страшния съд", позната още като "Процесът", както и от сциентоложки вярвания. Последователите на комуната са наричани с общото име "Manson Family".

Проектът на Тарантино, който още не е озаглавен, е по негов собствен сценарий и се подкрепя от продуцентите Харви и Боб Уайнстийн. Ще режисира, разбира се, Тарантино.

Агенцията за таланти "William Morris Agency" (WME) е в начален етап на офериране на проекта към студиата в търсене на кофинансиране и кодистрибуция. Проектът наподобява начина, по който Тарантино и братя Уайнстийн направиха през 2009 г. "Гадни копилета", като "хванаха" Universal Studios за партньор в тези две области (финансиране и разпространение).

Според изданието, Тарантино довършва сценария, като вече се е свързал с Брад Пит и Дженифър Лорънс за участие във филма му. Плановете са за снимки през лятото на 2018 г. Единствената изтекла информация за сюжета е, че една от историите в него ще бъде за убитата по заповед на Мансън през 1969 г. актриса и модел Шарън Тейт, съпруга на Роман Полански. През нощта на 8 август 1969, четирима последователи на Мансън атакуват къща край Лос Анджелис като смятат, че е на звукозаписен продуцент, пренебрегнал Мансън. В продължение на няколко часа те измъчват и убиват с ножове и огнестрелни оръжия бременната в 8-ия месец  26-годишна Тейт, както и още 4 обитатели на къщата.

Ако филмът на Тарантино потръгне, това би станал негов първи проект по действителен случай.

Според вътрешна информация на "Рипортър", контактът с Лорънс не е за ролята на Тейт. За нея Тарантино атакува австралийката Марго Роби. Някои източници ("Дедлайн") допускат роля и за Самюъл Джаксън.
Copyright © 2024 Dir.bg.