Емоджи: Филмът” постави световен рекорд на Гинес

17.07.2017 г.
“Емоджи: Филмът” постави световен рекорд на ГинесВ очакване на Световния ден на емотиконите и предстоящата световна премиера на “Емоджи: Филмът”, фенове на емотиконите по целия свят поставиха първия Световен рекорд на Гинес за "Най-голямото събиране на хора, облечени като емотикони, на различни места по едно и също време".

Обхващайки три континента, емотикони, вдъхновени от героите на филма, се появиха в рамките на рекорда в Дубай, Москва, Лондон, Дъблин и Сао Паоло, като стотици фенове се облякоха като очарователните изразителни герои. Други страни дадоха своята ентусиазирана подкрепа, откликвайки на опита за рекорд със свои собствени емотикони, които участваха в празненства с подобна тематика. Според оценките, над 1 000 емотикона, които не са свързани с рекорда, бяха засечени из Европа, Азия и Южна Америка.
 
Филмът за емотикон, който не може да се придържа само към една единствена емоция, ще излезе по българските екрани на 18 август. „Емоджи: Филмът” на Sony Pictures Animation ще превземе световните кина от края на юли до октомври тази година. Лентата ще се появи във времена, когато популярните символи от съобщенията в нашите смартфони са по-търсени от всякога. Всъщност сега се отбелязват четвъртите годишни празненства по случай Световния ден на емотиконите, които стават все по-големи с всяко издание и официално се честват днес - понеделник, 17 юли.

Световният рекорд бе едновременно поставен от хора облечени като жълтите емотикони от филма в Сао Паоло, Бразилия (местно време 11:00); Дъблин, Ирландия (местно време 15:00); Москва, Русия (местно време 17:00); Дубай, ОАЕ (местно време 18:00); и Лондон, Великобритания (местно време 15:00). Съдия към Световните рекорди на Гинес потвърди титлата за Най-голямото събиране на хора облечени като емотикони на различни места по едно и също време.

Коментирайки събитието, Джош Грийнстийн, президент на отдела по световен маркетинг и дистрибуция на Sony Pictures Entertainment, сподели:
„Да постигнеш Световен рекорд на Гинес е доказателство за огромната световна привлекателна сила на емотиконите. Страхотно е да видиш толкова много хора, развълнувани от световната премиера на ‚Емоджи: Филмът‘“.

Джак Брокбенк, съдия към Световните рекорди на Гинес, добави:
„Невероятно сме впечатлени от нивото на координация и тайминг, необходими за този опит за световен рекорд. И всичко се случи едновременно! Официално, това е фантастично постижение!“  

* * * * * * *

Повече за филма (вижте дублирания на български език трейлър, 2:00 мин.):

Емоджи: Филмът“ отключва един невиждан досега таен свят, намиращ се в смартфона ви. Скрит в приложението за съобщения е Текстополис – оживен град, където всичките ви любими емотикони съжителстват, надявайки се да бъдат избрани от собственика на смартфона. В този свят всеки емотикон притежава само една емоция, като единственото изключение е Джийн (Станислав Койчев - Стан) – темпераментен емотикон, роден без филтър и разцъфващ в най-различни експресии. Решен да стане „нормален“ като всички останали, Джийн се възползва от помощта на най-добрия си приятел Дай 5 (Георги Стоянов) и на всеизвестната хакерка Терабайт (Ралица Паскалева). Заедно те потеглят на епично „прило-ключение“ през приложенията на телефона, всяко със собствения си див и забавен свят, за да открият Кода, който ще поправи Джийн.

Но когато по-голяма опасност ненадейно заплашва телефона, съдбата на всички емотикони зависи от тримата приятели, които трябва да спасят света си, преди той да бъде изтрит завинаги!

Озвучен на български с гласовете на Станислав Койчев-Стан, Георги Стоянов, Ралица Паскалева, Албена Михова, Николай Петров, Стефан Стефанов, Лина Шишкова, Денислав Димитров и Стефани Петкова, „Емоджи: Филмът“ е режисиран от Тони Лиондис, продуцент е Мишел Реймо Кояте, а сценаристи са Тони Лиондис, Ерик Сийгъл и Майк Уайт.

“emoji”™ е лицензирана запазена марка на emoji company GmbH.

* * * * * * *

Относно Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) е дъщерно дружество на Sony Entertainment Inc., което е част от Sony Corporation със седалище в Токио. Международната дейност на SPE обхваща производство, придобиване и разпространение на филми; телевизионно производство, придобиване и разпространение; телевизионни мрежи; създаване и разпространение на материали с цифрово съдържание; управление на студийни съоръжения; развитие на нови продукти, услуги и технологии в сферата на развлеченията. За допълнителна информация посетете http://www.sonypictures.com.

Относно Sony Pictures Animation

Sony Pictures Animation произвежда различни забавни анимации за зрителите в целия свят. Хитовите комедии на студиото – счупилите рекордите комедии с чудовища „Хотел Трансилвания“ и „Хотел Трансилвания 2“, блокбъстърите, комбиниращи игрално кино и анимация, „Смърфовете“ и „Смърфовете 2“, двете части на „Облачно с кюфтета“, от които може да ви потекат лигите, и изцяло анимационният „Смърфовете: Забравеното селце“ – ще бъдат последвани от изпълнената с изненади забавна история за един таен свят, намиращ се в нашите смартфони „Емоджи: Филмът“, който ще гледаме този август у нас; вдъхновяващият „Звездата“, който ще излезе през декември 2017; „Хотел Трансилвания 3“, който очакваме през юли 2018; пълнометражната анимация „Спайдър-мен“  на режисьорите Крис Милър и Фил Лорд, с премиера през декември 2018.

Sony Pictures Animation в сътрудничество с Aardman Animations продуцира два филма, обрали овациите на критиците - анимационната семейна комедия „Тайните служби на дядо Коледа“ и номинираното за „Оскар“  стоп-кадър анимационно морско приключение „Пиратите! Банда неудачници“. През 2007 г. „Всички на сърф“ също получава номинация за „Оскар“ за най-добър анимационен филм; продължението му „Всички на сърф 2“ наскоро бе издадено на DVD.

Анимационният отдел, чийто първи филм „Ловен сезон“ постави начало на успешна поредица, включваща съвсем новия „Ловен сезон: Scared Silly“, издаден наскоро на DVD и blu-ray, е основан през 2002 г.

Sony Pictures Animation е отдел на Sony Pictures Motion Pictures Group.
Copyright © 2018 Dir.bg.