Теренът, на който се разразява филма "По-сърдити старчета"

Теренът, на който се разразява филма Също като своя предшественик, "По-сърдити старчета" е заснет във и около Сейнт Пол, Минесота. Но градът сега е много различен. Замръзналата природа на първия филм е чудесен естествен контрапункт на дългата зима на недоволството между Джон и Макс. В новия филм градът е жив и искрящ от летни и есенни багри. Любовта просто се носи във въздуха през този сезон на годината.
Жителите на квартала, където се намират къщите на Джон и Макс, с нетърпение очакват връщането на кинаджиите. Същото се отнася и за жителите на Стилуотър - мястото, където са заснети Октобърфест и сцената с църквата. Езерото Бас, където ловят риба Джон и Макс, а Мария превръща магазина за рибарски пособия в италиански ресторант, са разположени на няколко мили западно от Стилуотър.
След като звездите се събират, остава само един малък, но решаващ детайл от състава. "Рибата" - прочута гигантска риба от Индианското блато, която от години убягва на рибарите от Уобаша. Сценарият на филма налага голямата риба да се появи, затова продукцията разпраща запитване до всички риболовци из страната. Има обаждания чак от Тексас, съобщаващи за екземпляри с тегло близо 30 кг. и повече. Рибата обаче, която изпълнява ролята във филма, не е доставена отдалеч, а е местна - от водоемите на Минесота.
След като приключват снимките на втория филм и екипът напуска Минесота, Джак Лемън очаква връзката между Джон и Макс да продължи и да стигне до своя логичен завършек:
"За първи път играя във филм с продължение. Не бих се изненадал ако има и трета част. Така ще имаме "Сърдити", "По-сърдити" и "Най-сърдити". Или ако с Ан-Маргрет имаме дете, филмът би могъл да носи заглавието "Виж кой е сърдит сега".
Уорнър Брос представя филма на Джон Дейвис/Ланкастър Гейт с участието на Джак Лемън, Уолтър Матау, Ан-Маргрет, София Лорен, Кевин Полак и Дарил Хана - "По-сърдити стари старчета". Редактори - Били Уебър, Сет Флаум и Мариан Брандън, художник - Гари Фруткоф, оператор - Так Фуджимото. Музиката е на Алън Силвестри. Копродуцент - Джордж Фолси, мл. Сценарист е Марк Стивън Джонсън, а продуценти - Джон Дейвис и Ричард Бърман. Режисьор на филма е Хауърд Дойч, разпространител - Уорнър Брос.
Copyright © 2024 Dir.bg.