(в условен превод "Дискриминация по пол") е драматизация на част от ..."/> Кино

Фелисити Джоунс и Арми Хамър във филм за половата дискриминация

08.09.2017 г.
Фелисити Джоунс и Арми Хамър във филм за половата дискриминация"On the Basis of Sex" (в условен превод "Дискриминация по пол") е драматизация на част от биографията на 84-годишната днес Рут Бейдър Гинсбърг (на снимката), непостоянен член на Върховния съд на САЩ от 1993 г. насам. Филмът е по сценарий на Даниел Стипълман, който е и неин племенник. Неговият сценарий бе в черния списък за 2014 г. Режисурата е на Мими Ледър, награждавана многократно за тв сериала "Спешно отделение" (1994) и позната и на кинозрителите у нас от филми като "Смъртоносно влияние" и "Предай нататък".

Снимките започват този месец във Ванкувър, Канада, оператор е американецът Майкъл Грейди ("Лесна, А??", "По приятелски", "Безпощадно"), а премиерата се очаква през 2018 г. в чест на 25-годишния юбилей на героинята във Върховния съд. Продуцентските компании са Participant Media и Robert Cort Productions, а дистрибуцията е в ръцете на Focus Features, Universal Studios, Lionsgate и др.

За главната роля първоначално бе привлечена Никол Кидман, но след първоначални затруднения в реализацията на проекта ролята бе поета от Фелисити Джоунс. В неин екранен съпруг ще се превъплъти 31-годишният Арми Хамър ("Социалната мрежа", "Джей Едгар"). Семейството е известно с делото "САЩ срещу Вирджиния" от 1996 г., заведено срещу Военния институт на щата Вирджиния, който е водил политика на приемане само на мъже и по този начин е нарушавал 14-ата поправка на американската конституция.

Съпрузите Рут и Мартин Гинсбърг са известни и със знаменитата им любов, продължила след 56-годишен брак и взаимна професионална подкрепа до смъртта на Мартин от рак през 2010 г.

Арми Хамър:
Copyright © 2024 Dir.bg.