"Истински лъжи" (1994) става тв сериал

17.09.2017 г.
23 години след дебюта си на голям екран, екшън комедията на Джеймс Камерън от 1994 г. "Истински лъжи" се е запътила към малкия. 20th Century Fox Television е пуснала официална поръчка за производството на пилотен епизод на нов сериал, разработващ сюжета на филма, като един от изпълнителните продуценти е Камерън.

Оригиналната лента с Арнолд Шварценегер и Джейми Лий Къртис предстои да бъде ремастерирана и пусната в HD формат на блу-рей в близко бъдеще, по думите на режисьора й от този август, а междувременно от Фокс са поръчали телевизионен сценарий на Марк Гугенхайм (изпълнителния продуцент на сериала "Стрелата").

МакДжи (Джоузеф Макгинти), който режисира "Терминатор: Спасение" от 2009 г. с Крисчън Бейл, е привлечен за режисьор и изпълнителен продуент на първия епизод на новата поредица, което доста озадачи и разтревожи привържениците на оригиналния филм. В него семейният мъж Хари Таскър (Шварценегер) държи в неведение съпругата си Хелън (Къртис) и дъщеря си Дейна (Елайза Душку) за работата си като шпионин, но след поредица от съвпадения Хелън се оказва въвлечена в терористичен заговор с ядрени оръжия - в ролята на злодей е красивата хавайска актриса Тиа Карере, играла преди това в музикалната комедия "Светът на Уейн". В резултат имаме изобилие от комедия и екшън.

През последните две десетилетия имаше сериозен натиск от публиката да се направи кино продължение, но без успех. ABC също мислеха да правят сериал през 2010 г., като и този проект остана нереализиран. Кинофилмът направи 378.8 милиона долара през 1994 г. при бюджет от $115 млн., а самият той бе римейк на френска комедия от 1991 г.

В момента няма яснота как историята би могла да бъде адаптирана и модернизирана за днешната телевизия и всичко е в ръцете на Гугехайм и очаквания да бъде завършен от него сценарий. Идеята една двойка от предградията да се хвърли в центъра на широкомащабен екшън не изглежда трудна за прехвърляне от голям екран към телевизионен, но опасенията са свързани именно с качествата на МакДжи. Последният активно развива отношенията си с Fox и работи по полицейската драма "911", както и по очаквания ребут на "Смъртоносно оръжие".

Ако проектът на Fox се осъществи, това би била втора тв адаптация на сътрудничеството Камерън - Шварценегер. По-рано от студиото направиха "Терминатор: Хрониките на Сара Конър" (2008-2009 г.) но тази поредица нямаше дълъг живот с общо трийсетина епизода. Сега за изпълнителни продуценти са привлечени още Мери Вайола (президент на компанията на МакДжи "Wonderland Sound and Vision") и Рей Санчини, която често работи с Камерън през неговата фирма "Lightstorm Entertainment".

Гугенхайм е известен автор на комиксови книги и работеше с Warner Bros. Television, но прекъсна връзките си с тях и сега работи основно за телевизионните проекти на "DC Comics" за "CW Network", както и по "Trollhunters" на Netflix.

Ребутите се ползват с високо търсене от страна на ефирни, кабелни и стрийминг оператори, като ключов елемент е наличието на оригиналните продуценти - в случая, на Камерън и на 20th Century Fox. Те, от своя страна, също имат интерес да "кешират" съществуващите си филмови каталози. Примери за тази тенденция са текущи проекти на ABC, новата тв адаптация на "Маями Вайс" от NBC, възраждането на стари заглавия от Amazon и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.