Викандер: Винаги съм мечтала за екшън героиня

20.09.2017 г.
Викандер: Винаги съм мечтала за екшън героиняДнес Warner Bros. публикува първия трейлър към "Tomb Raider: Първа мисия", при което актрисата в главна роля - Алисия Викандер записа специално видеообръщение към зрителите му.

Вижте трейлъра (2:21 мин. с български субтитри, вкл. посланието на Викандер).

Шведската актриса, живееща в Лондон, казва: "Винаги съм мечтала да вляза в ролята на екшън героиня, затова се вълнувам толкова много, че ще изиграя култовата Лара Крофт в епичното приключение Tomb Raider. Лара е изключителна комбинация от издръжливост, находчивост и уязвимост. А и като нищо може да ти срита задника. Не пропускайте трейлъра, през март 2018 ще се видим в кината!"

Новото и различно приключение разказва за младата Крофт - и превръщането й в познатата по цял свят решителна героиня. Тя е дъщеря на ексцентричен авантюрист, който изчезва, когато тя едва навлиза в тийнейджърските си години. Сега, вече млада жена на 21-годишна възраст, без истинска цел и посока в живота си, Лара работи като велокуриер по улиците на Лондон, едва успява да плати наема си и рядко посещава лекциите, необходими ѝ да завърши образованието си.

Твърдо решена да открие своя собствен път, тя отказва да застане начело на международната бизнесимперия на баща си също толкова непоколебимо, колкото и отхвърля идеята, че него наистина вече го няма. Неспособна да приеме фактите и да продължи напред с живота си 7 години след изчезването му, дори Лара не може да разбере какво точно я тласка към това, веднъж завинаги да разгадае пъзела около тайнствената му смърт.

Тръгвайки против волята и последното му желание, тя оставя всичко, което познава, зад себе си, в търсене на последната известна дестинация на баща си - легендарна гробница на митичен остров насред смъртоносните води на Дяволско море (който може би се намира някъде край бреговете на Япония). Но мисията ѝ няма да е лесна – дори достигането до острова ще е изключително коварно.

Залозите не биха могли да са по-високи за Лара. Бореща се с предизвикателствата, въоръжена единствено с острия си ум, сляпа вяра и упорит дух, тя трябва да премине границата на собствените си възможности. Ако оцелее в опасното приключение, това може да се окаже нейното израстване, което да ѝ спечели името Tomb Raider.

Кадри от трейлъра:





Освен носителката на "Оскар" (за "Момичето от Дания") Викандер, във филма участват още Уолтън Гогинс ("Омразната осморка"), Доминик Уест ("300", сериала "Наркомрежа"), Даниел Уу (сериала "През прокълнати земи"), Хана Джон-Кеймън (два епизода от "Игра на тронове" сезон 6) и други.

Режисьор е Роар Ютаг от Норвегия по сценарий на дебютантката Дженива Робъртсън-Дуорет, а продуценти са носителят на „Оскар“ Греъм Кинг (Великобритания - "От другата страна") и американецът от южноафрикански произход Гари Барбър - шефът на Metro-Goldwyn-Mayer.

"Tomb Raider: Първа мисия" идва в България на 16 март 2018 на 3D и IMAX.
Copyright © 2024 Dir.bg.