Дж.Дж. Ейбръмс ще прави любовната фантастика "Your Name" с Парамаунт

28.09.2017 г.
Дж.Дж. Ейбръмс ще прави любовната фантастика Със сценарна англоезична адаптация на хитовото японско аниме "Your Name" ("Твоето име", 2016 г.), което миналата и тази година обиколи цял свят с изключение на България, се е захванал 47-годишният американски автор и продуцент Ерик Хайзърър (номиниран за Оскар за "Първи контакт"). Новият филм ще бъде игрален, съобщава Холивуд Рипортър.

Paramount Pictures и Джей Джей Ейбръмс ("Междузвездни войни", "Мисията невъзможна", "Кловърфийлд") са се разбрали да реализират адаптацията на един от най-големите успехи в историята на японското кино. Ейбръмс ще продуцира през своята "Bad Robot" заедно с Линдзи Уебър и продуцента на оригиналния филм Генки Кавамура.

В сюжета на фантастиката, описвана като любовна история, са двама тийнейджъри - момче и момиче от различни части на Япония, които могат да разменят телата си. Двамата са разделени и от времето, и от пространството, но когато космическа катастрофа застрашава един от градовете им, те търсят начин да се срещнат и да предотвратят бедствието.

Многонаграждаваният 44-годишен Макото Шинкай написа сценария и режисира "君の名は" ("Your Name") по собствения си роман от миналата година. Освен писател и режисьор, сред талантите му са продуциране, анимация, монтаж, операторско майсторство, озвучаващ актьор, манга артист и графичен дизайн. Пълнометражната му анимация стана четвърти филм по бокс офис в Япония за всички времена и най-голямото аниме в световния бокс офис с 355 милиона долара. Тя е номинирана и за най-добър анимационен филм на 40-ите награди на японската академия.


В изявление по повод новината, Шинкай каза: "Филмът е рожба на японско въображение и местна среда. Ако това се насити и с Холивудското правене на кино, ще се открият нови възможности, които ние изобщо не познаваме. Имам огромни очаквания към игралната версия".

Paramount и Bad Robot ще работят по проекта съвместно с "Toho Co.", продуцирали оригинала. Toho ще се заеме и с разпространението на игралния филм в Япония.
Copyright © 2024 Dir.bg.