Шеф на Amazon Studios подаде оставка след обвинение в сексуален тормоз

19.10.2017 г.
Шеф на Amazon Studios подаде оставка след обвинение в сексуален тормозПрограмният директор на "Amazon Studios" Рой Прайс вчера е подал оставка, след като топ продуцентката Иса Хакет го е обвинила в сексуален тормоз, осъществен преди две години. В интервю за The Hollywood Reporter тя е споделила за шокиращо за нея преживяване през юли 2015 г., когато Прайс й е казал "Ще харесаш моя (полов) член". Тя веднага е докладвала това на висшестоящи служители, които са привлекли външна разследваща компания, но след това никой не й е съобщил резултата от разследването.

След интервюто, на 12 октомври Прайс е пуснат в безсрочен принудителен отпуск, като главният оперативен директор на "Амазон" Албърт Ченг е поел временно задълженията му. На 17 октомври обаче, Прайс е подал оставка. Междувременно неговата годеница, писателката Лайла Фийнбърг, е развалила планираната им сватба, на която е щяла да носи рокля по дизайн на Джорджина Чапман, доскорошната съпруга на Харви Уайнстийн.

Новината идва, след като Amazon изоставиха на 13 октомври приоритетния $160-милионен проект на Рой Прайс - тв драма на Дейвид О. Ръсел с Робърт Де Ниро и Джулиан Мур, продуцирана от The Weinstein Co. (вижте информация от 2016 г.). Същия ден студиото скъса всякакви контакти с компанията на Уайнстийн заради секс скандала около тях. Досега "Амазон" са похарчили около 40 милиона долара за драматичната поредица на Ръсел и не са получили финансиране от The Weinstein Co.

Рой Прайс разви бизнеса на Амазон от 2004 г. насам, първоначално дигиталния им видео магазин, а по-късно и стрийминг услугата им. Въпреки успеха на сериала "Transparent" (2014), компанията изостава от конкурента си Netflix. Друг конкурент - "Hulu" стана първият стриймър, взел награда "Еми" за най-добър драматичен сериал ("Историята на прислужницата", излъчван в България от HBO), докато Amazon си тръгнаха от наградите с празни ръце. Всичко това предизвика промяна в стратегиите на студиото, както и привличане на нови хора - като Шарън Тал Игадо от "Fox International".
Copyright © 2024 Dir.bg.